131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DARBE GİRİŞİMİNE MEHTERLİ TEPKİ

22 Temmuz 2016, Cuma 06:33

     


15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından binlerce kişi sokaklara dökülerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için meydanlarda tutulmaya başlanan demokrasi nöbetinin 6'ıncı gününe Aliağa’da mehter takımı da eşlik etti.

Cuma akşamından bu yana Demokrasi Meydanı'nda toplanan kalabalık demokrasi nöbetine devam ederken, engellilerden oluşan Aliağa Engelliler Derneği Mehteran Takımı ile yoğun duygular yaşadı. Meydanda kurulan LED ekrandan haber bültenlerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MGK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasını canlı olarak izleyenler, ellerindeki bayrakları sallayarak, mehter takımı tarafından çalınan marşlara eşlik etti.

Aliağa Engeliler Derneği Başkanı, Güneydoğu gazisi emekli Astsubay İbrahim Erdemir meydanda toplanan kalabalığa yaptığı konuşmasında kendilerinin, ülkemize karşı yapılan ve yapılacak olan her türlü anti demokratik kalkışmalara karşı olduklarını ve her daim karşı olmaya devam edeceklerini belirterek, “Peygamber Efendimiz (S.A.V) döneminde münafıklar olmuştur. Osmanlı devletinin içerisinde hainler olmuştur. Bugün de ordumuzun ve devletimizin değişik birimlerinde şerefsiz, namussuz, satılmış köpekler olabilir. Tarih boyunca Türk milleti, satılmış ve başkalarının uşaklığını yapmış alçakları hep yenilgiye uğratmıştır. 15 Temmuz’da yine Türk milleti askeri ile polisi ile halkı ile bu hainlere gerekli dersi vermiştir. Biz Aliağa Engelliler Derneği olarak, milletimize, hukuk devletimize karşı yapılan ve yapılacak olan her türlü anti demokratik kalkışmalara karşı olduk. Her daim karşı olmaya devam edeceğiz. Rabbim ülkemizi ezansız, bayraksız ve ordusuz bırakmasın. Devletimizi daim eylesin. Demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Mevla’m mekanlarını cennet, ruhlarını şad eylesin. Demokrasi gazilerimize Hak Teala’dan acil şifalar niyaz ediyorum. Şu an burada ve ülkemizin noktalarında demokrasi nöbeti tutan yüce Türk milletini, bu ülkenin bir gazisi olarak, saygı ile selamlıyorum.” şeklinde konuştu. Darbe girişimine karşı halkın Demokrasi Meydanı'ndaki bekleyişi yine sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler