131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI DEVAM EDİYOR

22 Temmuz 2016, Cuma 06:35

     


İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Belgetürk tarafından kaynak operatörü ve çelik kaynakçıları için mesleki yeterlilik sınavı yapıldı.

Mesleki yeterlilik belgesi almak için sınavlara katılan 12 kaynak operatörü ve 12 çelik kaynakçısı, ilk olarak yazılı sınava girdi. Yazılı sınavın ardından 15’er dakikalık mesleki deneyimlerinin sözlü olarak tespit edilmesine yönelik mülakatlar yapıldı. Sınavın son aşamasında ise, adaylar uygulamalı sınava tabi tutuldular.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, yaptığı açıklamada, "Oda olarak buradaki rolümüz mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava girecek kişilerin koordinasyonu sağlamak; oda, işçi ve işveren olarak üçünü biraya getirmek. Sınavlar teorik, mülakat ve uygulamalı olarak devam ediyor. Üç aşamalı sınav sonunda bağımsız değerlendiriciler değerlendirmelerini yapacaklar. Süreç sonunda kaliteli işçi ile işvereni bir araya getirmiş olacağız." dedi.

Başkan Saka, Aliağa Ticaret Odası olarak üye firmalarımızın çalışanlarının mesleki yeterlilik belgesi alması için her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade ederek, “Üyelerimiz ve meslek mensupları mağdur olmamaları için bizimle iletişime geçsinler.” dedi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler