131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MÜFTÜ VE 15 ÖĞRETMEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

22 Temmuz 2016, Cuma 06:42

     


Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) darbe girişimi sonrası yapılanmayla bağlantısı bulunan kamu kurumu çalışanlarına yönelik gözaltılar ve operasyonlar sürüyor. Aliağa Müftüsü ile ilçede görev yapan 15 öğretmen de görevden uzaklaştırıldı.

TSK’daki FETÖ ile bağlantılı cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin başarısız olmasının ardından asker, yargı ve kamu kurumlarındaki Gülen Cemaati’ne bağlı çalışanların tasfiye süreci devam ediyor. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlatılan soruşturmalar Aliağa’da da sürüyor. Soruşturma kapsamda daha önce örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen, Aliağa Adliyesi’nde görev yapan 3 Hakim ve bir Cumhuriyet Savcısı gözaltına alınmış, gözaltına alınan hakim ve savcılar yapılan sorgulamanın ardından adli kontrol kararı ile serbest bırakılmış, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ise 5 polis görevden uzaklaştırma alırken, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir astsubayın da soruşturma kapsamında olduğu öğrenilmişti.

Gözaltı ve görevden almalar kapsamında Aliağa İlçe Müftüsü Enes Müslümoğlu da FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren Aliağa'da görev yapan Müslümoğlu’nun yerine İzmir Valiliği’nin kararıyla Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu vekalet edecek. Müslümoğlu’nun yanı sıra Aliağa’daki devlet okullarında görev yapan 15 öğretmenin de görevden uzaklaştırma aldığı öğrenildi. Ayrıca, Kurtuluş Mahallesinde bulunan bir Anaokulunda ihbar üzerine arama yapıldı. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler