131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ŞOFÖRLER ODASI DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

22 Temmuz 2016, Cuma 06:37

     


15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimine tepkiler ülke genelinde artarak devam ediyor. Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Açıklamalarda bulunan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde karşı karşıya kaldığı darbe girişimini, Türkiye demokrasisine indirilecek en büyük darbe niteliğinde olacağını söyledi. Milletimizin üstün duyarlılığı darbe girişiminin önünde demokrasi kılıcı gibi durduğunu ve bu anlamda tarihi rolünü oynadığını ifade eden Yiyitalp, “15 Temmuz 2016 günü gecesi gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı, milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz. Millet iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru ve hainlik boyutundaki kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edildi. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde bulunan milletimizin birlikte duruşu ,kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine kara bir leke olarak geçecektir” dedi.

“DEMOKRASİ VARSA HEPİMİZ VARIZ”

Gücünü sandıktan yetkiyi milletten almayan bir idare istemediklerini, Türkiye için demokrasi dışında bir seçenek de görmediklerini söyleyen Başkan Yiyitalp “Biz Şoförler ve Otomobilciler esnaflar odası olarak, her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; Cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı belirtiyoruz. Asla demokrasiye, birliğe ve dayanışmaya inancımızı yitirmeyeceğiz. Bu anlamda 15 Temmuz gecesi yaşamını yitiren ve çıkan olaylarda yaralanan vatandaşlarımız için derin üzüntülerimizi ifade ediyor, bundan böylede demokrasiye olan inancımızla darbelerin karşısında kararlılıkla duracağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler