131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

DURMAZ, “CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ DEĞİL”

22 Ağustos 2015, Cumartesi 10:28

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır' dedi. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na görev verip vermeyeceği sorusuna ise 'Beştepe'yi tanımayanı niye çağırayım ki' yanıtını verdi.

Seçim süreciyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda seçim sürecine giriyoruz" dedi. Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na görev verip vermeyeceği sorusuna verdiği yanıtı Durmaz, meseleyi kişiselleştirmek olarak yorumlarken, böyle bir süreçte polemik yaratma çabasını yersiz bulduğunu dile getirdi.

“BEŞTEPE’YE NİYE ÇAĞIRAYIM…”

Erdoğan’ın söz konusu açıklamasında, “Ana muhalefet partisine yetki verilmeli… Bu görüşmeler yapıldı, o zat Beştepe’yi tanımıyorum, gitmem derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım? Zaman kaybetmeye gerek var mı? Cumhurbaşkanı seçime götürebilir mi? Götürebilir. Cumhurbaşkanı olarak pazartesi 45 günün sonu. Meclis başkanımla bir görüşme daha yapacağım sonra da hayırlısıyla ülkemizi erken seçime götüreceğiz” ifadeleri yer aldı.

“MESELEYİ KİŞİSELLEŞTİRMEK YANLIŞTIR”

Açıklama hakkında yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğine dikkat çeken Durmaz, “Türkiye yasalarla yönetilen bir ülkedir. Yasalar ve tahammüller bellidir. Cumhurbaşkanı’nın görevi hükümeti kurmak üzere parti liderlerine yetki vermektir. Meseleyi kişiselleştirmek yanlıştır. Cumhurbaşkanı yasaları kendi arzusuna göre yorumlama değil, uygulama yetkisine sahiptir. Cumhurbaşkanı’nın Beştepe üzerinden polemik yaratma çabası anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Anlaşılıyor ki kendisi, siyasi tabanını militanlaştırmaya çalışmaktadır. Bu tutum bile Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmadığını, başından beri bir siyasi parti lideri gibi davrandığını göstermektedir” diye konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler