131019098
19 Mart 2024, Salı

ALİAĞA DENİZİ DAHA TEMİZ...

22 Ağustos 2017, Salı 06:27

     


Aliağa’da ‘Temiz Mavi Deniz Şenliği’ ile deniz dibi temizliği yapıldı.

Aliağa Belediyesi ve Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) işbirliğinde düzenlenen ‘Temiz Mavi Deniz Şenliği’ etkinlikleri kapsamında; deniz dibi temizliği, mangalda sucuk ikramı ve çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler yapıldı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın konuşmasından sonra başlayan şenlikte deniz dibi temizliği için çevre gönüllüleri, amatör balıkçıları, dalış sporcuları ve Aliağalılar birlikte çalıştı. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda yoğun katılım ile gerçekleştirilen etkinlikte 35 kişilik ekip tüplü, 42 kişi su altına inerek çalışmalara destek verdi. Balıkçı tekneleri ile denize açılan dalgıçlar ise file çuvallar ile topladıkları çöpleri kıyıya çıkartırken dalgıçların çıkardığı çöpler deniz temizliği konusunda farkındalık oluşturulması için kıyıda sergilendi.

Gönüllü dalgıçlara plaket verildiği tören öncesi bir konuşma yapan ALDER Başkanı Naci Biçer, “Her sene yaptığımız ve geleneksel hale gelen deniz temizliği etkinliğimizde amacımız, bilerek veya bilmeyerek denize attığımız çöpleri deniz dibinden toplamak ve bu çöpleri vatandaşlarımızın önünde sergileyerek deniz temizliği konusunda farkındalık oluşturmak. Bu sayede insanların aynı hatalara düşmesinin önüne geçmek istiyoruz.” dedi. Gün boyu çocuklar için çeşitli aktivitelerin de olduğu etkinlik Ağaband grubunun konseri ile son buldu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler