131019098
28 Mart 2024, Perşembe

KYME ARKEOLOJİ MÜZESİ İÇİN BAKANLIĞA ÇAĞRI

22 Ağustos 2017, Salı 06:25

     


Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu ile Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, karakol binasına dönüştürülmesi planlanan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Karakol binasına dönüştürülmesi planlanan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi önünde toplanan Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu ile Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, yaptıkları basın açıklaması ile duruma tepki gösterdi. Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Tuncay Karaçorlu, müze binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Aliağa Kyme Arkeoloji Müzemiz hala onarılmamış, hala savunmasız, hala halka açılmamış durumda. 1990’lı yıllarda dönemin belediye başkanlığı ve İtalyan Arkeolog Ordinaryüs Profesör Sebastiana Lagona’nın da girişimleriyle yapımına başlanmış ve tamamlanmış Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi, hala bakanlık tarafından tamamlanmamış durumda.” dedi.

‘YEREL DUYARSIZLIĞA TERK EDİLMİŞ DURUMDA’

Bir İtalyan Üniversitesi ve Aliağa Belediyesi sorumluluğunda olan kazı alanı ve arkeoloji müzesinin, yıllardır uyarmalarına rağmen öğrencilere, ilgililere ve Aliağa halkına açılmamış durumda olduğunu vurgulayan Karaçorlu, “Böylesine önemli kültürel ve çeşitli ölçeklerde sektörel olanaklar sunabilecek olan müzemiz, bacasız bir sanayi özelliğe taşıyabilecekken yerel duyarsızlığa terk edilmiş durumda. Son olarak basit bir düzenlemeyle yerli ve yabancı konuklara açılabilecek olan bitmiş müzemiz, akıl almaz biçimde belediye marifetiyle ilçe karakol binasına dönüştürülmek isteniyor.” diye konuştu.

‘BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ’

Karaçorlu, Aliağa halkına kültürel alanda önemli bir kazanç alan olabilecek olan müzenin, Aliağa halkının geleceğinden de yıllarca çalınmış durumda olduğunu belirterek, “Bu nedenlerle, Kültür Bakanı ve İçişleri Bakanı bilgilendirdikten sonra müzemiz önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamamızla Kültür ve Turizm Bakanlığımızı bir kez daha göreve çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasına katılan Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de Karaçorlu’nun açıklamasına destek vererek, müzenin karakol binasına dönüştürülmesine karşı olduklarını, karakol için ilçe sınırları içinde başka bir alanın değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler