131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

AİLELERDEN TAŞIMALI SİSTEM EYLEMİ

22 Eylül 2018, Cumartesi 07:04

     


Taşımalı eğitimin kaldırılmasıyla Aliağa’nın bazı mahallelerinde yaşayan, taşımalı sistemle eğitime gelen çocuklar ve aileleri zor durumda kaldı. Aileler bu durumun çözülmesi için eylem yaptı.

Taşımalı eğitimin kaldırılmasıyla Aliağa’nın merkeze uzak bazı mahallelerinde taşımalı sistemle eğitim alan çocuklar ve aileleri sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Bu sıkıntının bir an önce ortadan kaldırılmasını istediklerini belirten aileler dün Aliağa Hükümet Konağı’nda bulunan Kaymakamlık binası önünde eylem yaptı.

‘94 öğrencimden 80 tanesi şuan okula gidemiyor’

Eyleme Karakuzu, Uzunhasanlar, Çıtak, Karaköy, Hacıömerli, Samurlu, Güzelhisar, Aşağı Kalabak, Çaltılıdere köylerinin muhtarları ve köylüleri katıldı. Taşımalı sistemin kaldırılmasını protesto etmek ve dertlerini anlatmak amacıyla toplanan grup taşımalı sistemin geri getirilmesini istediklerini belirtti. Çocuklarının kimi yerlerde 2 kilometre yol yürüdüğünü belirten aileler taşımalı sistem geri getirilmezse çocuklarını okula gönderemeyeceklerini söylediler. Yukarı Şehit Kemal Mahallesi Muhtarı Şakir Eçun toplanmalarının amacını şu şekilde aktardı; “94 tane öğrenci taşımalı sistemle eğitim almakta. Her sene bu sayı artıyor. Bu 94 öğrenciden 80 tanesi şuan okula gitmiyor. Güvenlik sorunu var. Yolda ne olur ne olmaz belli değil. Trafik sorunu var. Bizim köyümüzün oradan otoban geçiyor. Bir sürü arabanın geçiş güzergahındayız. Taşımalı eğitim sistemini geri istiyoruz. Umarım görüşmeler olumlu sonuçlanır.”

‘İlk meclis toplantısında bu konu gündeme alınacak’

Demokrasi Meydanı’nda toplanıp kaymakamlık binasına yürüyen muhtarlar ve aileler, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ile görüştü. Görüşmenin detaylarını Hacıömerli Mahalle Muhtarı Ali Dündar şu şekilde aktardı; “Kaymakam beyle görüştük. Görüşme esnasında Belediye Başkanımız Serkan Acar aradı. Serkan Acar ‘Milli Eğitim ihaleye çıksın bu taşıma ücretlerini belediye olarak biz ödeyelim.’ dedi. Kaymakam bey de hemen en kısa sürede görüşmesini yapacaklarını belirtti. Meclisin toplanacağı önümüzdeki ayın ilk Salı günü bu konu meclis gündemine taşınacak. Kaymakam bey de geldiği ilk günden beri çalışmalara başlamış. Dosyalar elinde mevcut. Yani ilk meclis toplantısında bu konu meclis gündemine alınacak ve sorun çözülecek.”

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler