131019098
29 Mart 2024, Cuma

PETKİM, TASARIM BİENALİNİN SPONSORLARINDAN

22 Ekim 2016, Cumartesi 06:39

     


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali; ENKA Vakfı, Petkim ve VitrA'nın eş sponsorluğunda kapılarını ziyaretçilerine açtı. “Biz İnsan Mıyız?: Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” başlığıyla hazırlanan bienalin küratörlüğünü Beatriz Colomina ve Mark Wigley yürütüyor. 3. İstanbul Tasarım Bienali, “insan”ın 200.000 yıl boyunca tasarımla kurduğu ilişkiyi, arkeolojiden son teknolojiye, tıptan mimarlığa, bilimden iletişime birçok farklı alanda inceliyor.

Ücretsiz olarak gezilebilecek olan bienalde, on üç ülkeden iki yüz ellinin üzerindeki katılımcının yetmişin üzerinde projesi yer alıyor. Bienal katılımcıları arasında tasarımcıların yanı sıra mimarlar, tarihçiler, arkeologlar, koreograflar, sanatçılar ve bilim insanları da bulunuyor. Bienalde yer alan projeler, tasarımın insan hayatını, bedenini, yaşadığı gezegeni ve zamanı nasıl kökten değişikliklere uğrattığını gösteriyor.

İstanbul Tasarım Bienali, sergilerin yanı sıra paneller, söyleşiler ve birçok farklı etkinlikle de bir ay boyunca tüm şehre yayılacak. Bienalin ilk yılında başlatılan Akademi Programı’nda bienal teması kapsamında üniversitelerde yapılan çalışmalar sergilenecek. Bu yıl başlatılan İstanbul genelinde farklı bölgelere yayılacak Yaratıcı Mahalleler programında özel projeler ve etkinlikler yer alacak.

3. İstanbul Tasarım Bienali, bu yıl Türkiye’nin altı kentinden ve Hollanda'daki Kraliyet Sanat Akademisi’yle birlikte yirmi altı üniversiteyle işbirliği kurarak, temaya farklı bakış açıları sunan projeleri izleyicilerle buluşturuyor. Ayrıca üniversite ve benzeri akademik kurumların yaptığı çalışmaların sergileneceği Akademi Programı, panel ve söyleşiler ile de desteklenecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler