131019098
28 Mart 2024, Perşembe

KÜÇÜK DOSTLARINI UNUTMADILAR

22 Kasım 2017, Çarşamba 06:10

     


Aliağa’da bir grup ortaokul öğrencisi, havaların iyice soğuması ile birlikte sokak hayvanlarına üşümemeleri için atık karton ve ambalaj atıklarından yuvalar yapıyor.

Aliağa Petrokimya Ortaokulu’nda eğitim gören bir grup öğrenci, havaların soğuması ile birlikte zorluk yaşayan sokak hayvanlarını düşünerek atık karton ve ambalajdan yaptıkları yuvaları barınmaları için park ve sokaklardaki güvenli yerlere bırakıyorlar. Kartondan yaptıkları yuvaları sokak hayvanlarının barınmaları için belirli noktalara yerleştiren öğrenciler, bunun yanı sıra İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kübra Kütükoğlu’nun da desteğiyle aldıkları mama kapları ve mamaları da bu yuvaların içerisine yerleştiriyor. Petrokimya Ortaokulu öğrencileri; Ceyda (14), Sena (12), Miray (12), Mehmet (12), Berkay (12), Musa (13), Emre (13), Umut (12) ve Taha (12), okuldan arta kalan zamanlarında yuvaları bıraktıkları yerlere giderek hem sokak hayvanlarına mama veriyor, hem de onlarla oyunlar oynayarak hayvanlara şefkat ve sevgi gösteriyor.

İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kübra Kütükoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kardeşlerimizle bir sokak hayvanı ile ilgili yaptıkları şikayet sonucunda tanıştık. Hayvanları çok seviyorlardı, fakat bilinçsiz davranıyorlardı. Beraber öğrene öğrene çok yol kat ettiler. Artık daha bilinçli, faydalı ve doğru şekilde hareket ediyorlar. Onlara elimden geldiğince her zaman destek oluyorum. Havalar soğuyup yağmurlar başlayınca hayvanlara nasıl yardımcı olabiliriz diye aralarında düşünmüşler ve kedi evleri yapmaya karar vermişler. Beni aradılar, ben de nasıl yapabileceklerini anlattım. Ortaya çıkan sonuca da çok mutlu oldum. Yaptıkları işe emeklerinin yanında sevgilerini de katmışlar. Onlarla birlikte yaptıkları kedi evlerini güvenli yerlere yerleştirdik. Bir tane de bana hediye ettiler. Hepsinin, emeğine ve yüreğine sağlık. Çocuklara birer birey gibi davranmalı onlara sorumluluklar vermeliyiz. Çocuklarımızı merhametli, vicdanlı, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyan bireyler olarak yetiştirip topluma kazandırmalıyız. Bu dünyanın buna ihtiyacı var.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler