131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

‘KELEBEK ÇOCUKLAR İÇİN EL ELE VERİN’

23 Ocak 2017, Pazartesi 06:51

     


Aliağa’daki Zumba eğitmenleri Nükhet Ozan, Neziha Yılmaz ve Gülcan Takuş, anlamlı bir etkinliğe imza atarak ‘kelebek hastalığı’ ile mücadele eden çocuklara yardım için 12 Mart’ta Zumba gösterisi düzenliyor.

Aliağa’daki çeşitli spor merkezlerinde zumba eğitmenliği yapan Nükhet Ozan, Neziha Yılmaz ve Gülcan Takuş, örnek bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Hayaller Gerçek Olsa Sosyal Yardımlaşma Derneği ile irtibata geçerek kelebek hastalığı ile mücadele eden çocukların tedavisine katkı sağlamak isteyen üç eğitmen, ‘Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele’ sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirme kararı aldı. Yardım projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ‘Zumbathon’ organizasyonu 12 Mart Pazar günü, 15.00-18.00 saatleri arasında Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin giriş katında (Erşan Park) düzenlenecek. Tüm dünyada özellikle kadınların eğlence ve spor amaçlı yaptığı zumba bu kez tedavisi zor bir hastalık olan kelebek hastalığı ile mücadele eden çocukların yararına yapılacak. Etkinliği düzenleyen Zumba Eğitmenleri Nükhet Ozan, Neziha Yılmaz ve Gülcan Takuş’a eski bir zumba eğitmeni olan Kano Melez de sunuculuk yaparak destek verecek. Davetiye alıp etkinliğe gelen herkes eğlenerek spor yaparken bir taraftan da kelebek çocuklar için bağışta bulunacak.

“GEÇTİĞİMİZ YIL DA BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRMİŞTİK”

Gerçekleştirilecek etkinlik hakkında bilgiler veren Zumba Eğitmeni Nükhet Ozan, “Ben, Mozaik Sanat Merkezi’nde zumba ve pilates dersleri veriyorum. Diğer eğitmen arkadaşım Neziha Yılmaz da Fit Form da zumba eğitmenliği yapıyor. Gülcan Takuş ise İstanbul’dan bize destek veriyor. Biz geçtiğimiz yıl korunmaya muhtaç çocuklar için yine Aliağa’da bir etkinlik gerçekleştirmiştik. Bu etkinlikte topladığımız paraları etkinliği gerçekleştirdiğimiz derneğe bağışlamıştık. Bu sene de yine böyle bir etkinlik gerçekleştirme kararı aldık. Kendi aramızda konu araştırırken internette Hayaller Gerçek Olsa Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni gördük. Derneğin başkanlığını yapan Sanatçı Fulden Uras ile iletişime geçtik. 200’ün üzerinde kelebek çocuğa yardımda bulunuyorlar. Türkiye genelinde bu hastalıkla mücadele eden 500’ün üzerinde çocuk var. Biz bunu gördük ve çok etkilendik. Biz de böyle bir proje yapma kararı aldık.” diye konuştu.

“HEM SPOR YAPACAK, HEM YARDIMDA BULUNACAKLAR”

Zumbanın, sosyal sorumluluk projelerine verilen isimin Zumbathon olduğunu dile getiren Ozan, “Zumbathon’da etkinliğe zumba eğitmenleri katılıyor. 3 saatlik bir organizasyon. Her eğitmen sahne alıyor. Bilet alan insanlar, eğitmen olsun, üye olsun, duyarlılık gösterip katılan herkes orada spor elbiselerini giyip zumba yapıyor. Hem spor yaparak, hem davetiye alarak yardımda bulunmuş oluyor. Biz geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz etkinlikte bir de stant kurmuştuk. Kermes tarzı bir stant oluşturmuştuk. Buradan topladığımız geliri de yardım kampanyasına eklemiştik. Bu sene de böyle bir şey yapacağız. Çocuklar için ne kadar çok gelir toplarsak o kadar iyi.” ifadelerini kullandı.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ”

Kelebek hastalığı ile mücadele eden çocukların tedavi masraflarının yüksek olduğuna dikkat Çeken Nükhet Ozan, “Devlet bu tedavi masraflarını bir şekilde karşılıyor ama kullandıkları ilaçlar ve ürünler pahalı olduğu için yeterli olmuyor. Çok zor bir hastalık. O nedenle biz de böyle bir proje yaptık. Ne kadar çok sesimizi duyurursak o kadar iyi. Davetiye alınmasının yanı sıra orada kalabalık olup farkındalık yaratmak istiyoruz.” dedi.

‘Kelebek Çocuklarımız İçin El Ele’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinliğe katkı sağlamak isteyenler, organizasyonu düzenleyen Nükhet Ozan, Neziha Yılmaz ve Gülcan Takuş ile iletişime geçebileceği gibi, davetiyeleri Mozaik Sanat Merkezi ve Fit Form’dan da temin edebilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler