131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

'KARAADA VE PEDASA ÇALIŞTAYI' HAZIRLIKLARI BAŞLADI!

23 Ocak 2018, Salı 06:28

     


Bodrum’da, 'Karaada ve Pedasa Çalıştayı' hazırlıkları başladı. Bölgemiz ortak kurucu uygarlıklarından olan, 'Leleg' uygarlığının Aliağa ''Kyme'', Foça ''Fokai'', Bodrum ''Pedesa'' antik yerleşimlerine ilişkin bilgilendirmelerin yapılacağı bir diğer çalıştay da, önümüzdeki günlerde Aliağa’ da yapılacak.

Bodrum ve yakın çevresinin de gündemi olan, doğal kaynakların korunması, kıyı alanları yaşam değerlerinin belgelenmesi, kültürel-tarihsel oluşumların yaşatılması, tarımsal oluşumların, geleneksel kültür ögelerinin gelecek kuşaklara, iletilmesi temelleriyle, gerçekleştirilmesi hedeflenen çalıştay için ilk hazırlık buluşması yapıldı.

Buluşmanın konukları; Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Denizcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Kuleli, Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, Tiyatro Oyuncusu Nadi Güler, Bodrumlu Fotoğraf Sanatçısı Bilge Akıncı, Bodrum Yörük Obası Derneği Eğitmeni Perihan Tiriç oldu.

Bölgemiz ortak kurucu uygarlıklarından olan, 'Leleg' uygarlığının Aliağa ''Kyme'', Foça ''Fokai'', Bodrum ''Pedesa'' antik yerleşimlerine ilişkin bilgilendirmelerin ve ortak yol haritasının belirleneceği bir diğer çalıştay da önümüzdeki günlerde Aliağa’ da yapılacak.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler