131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

‘METAL FIRTINA’ YENİDEN ESECEK!

23 Ocak 2018, Salı 07:01

     


Metal işçileri 2 Şubat’ta gerçekleştirecekleri greve hazırlanıyor. MESS ile devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonra grev kararı alan metal işçileri uyarılarda bulundu.

Metal sektöründeki işverenlerin sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile işçi sendikaları arasında 130 bin işçi adına sürdürülen sözleşme görüşmelerinde grev tarihi belli oldu. MESS kapsamında 117 bin üyesi bulunan Türk Metal Sendikası ve Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS’in 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6,4 zammını kabul etmeyerek 2 Şubat’ta greve çıkacağını duyurdu. Metal iş kolunda çalışan işçiler grev kararına katılacaklarını açıklayarak grev komitelerinin kurulmasını istedi.

Aliağalı işçiler de ‘GREV’ dedi

İçlerinde İzmir ve Aliağa’dan CMS, Ege Çelik, Habaş ve İDÇ işçilerinin de bulunduğu tüm Türkiye’den metal işçileri geçtiğimiz haftalarda iş yerlerinde uyarı eylemlerinde bulunurken, yetkili sendikaların grev kararının ardından bir bildiri yayınladı. İşçiler yayınladıkları bildiride gelebilecek grev yasağına karşı tüm yetkili sendikaları birleşik mücadeleye çağırması dikkat çekti.

Bildiride yer alan maddeler ise şöyle;

1. Mevcut taslaklardan kesinlikle geri adım atılmamalıdır. Zaten beklentilerimizi karşılamaktan uzak olan taslaklar, son zamlar, geçim koşullarının ağırlaşması ile birlikte kırmızı çizgi haline gelmiştir. (Yüzde 38 zam, 2 yıllık sözleşme ve diğerleri)

2. MESS’in dayatmalarını kesinlikle kabul etmiyoruz, pazarlık etmiyoruz, edilmesine de karşıyız!

3. Kazanmak için en büyük silahımız olan grev hakkımıza yönelik yasakları kabul etmiyoruz, böyle bir yasağın yüzbinlerce işçinin hayatıyla oynamak olduğunu biliyor hükümeti uyarıyoruz.

4. Toplu sözleşme kapsamında tüm yetkili sendikalar, metal işçisinin kazanması için aynı gün greve başlamalı, grev yasağı gelirse yine hep birlikte grevi kazanıncaya kadar sürdürmelidir.

5. Toplu sözleşme hiçbir şekilde işçinin onayına sunulmadan kabul edilemez. Metal işçisine rağmen imzalanacak toplu sözleşmeleri tanımıyoruz.

6. Satış sözleşmelerini tanımayacağız, çöpe atmak için 2015’te olduğu gibi ama bu kez hiç beklemeden direnişe başlamakta kararlıyız.

7. Tüm işçi arkadaşlarımızı kazanmak için fabrikalarda ve fabrikalar arasında birliği sağlayarak sonuna kadar grev ve direnişi götürecek kurul ya da komiteler kurmaya çağırıyoruz.

8. Son olarak biz kazanırsak bütün işçi sınıfı kazanır, bunun için bütün işçi kardeşlerimizi yanımızda olmaya çağırıyoruz.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler