131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

O ARAZİNİN SATIŞINA TEDBİR...

23 Şubat 2018, Cuma 06:51

     


Aliağa Belediyesi’ne Bütünşehir Yasası ile Bozköy’den geçen ve icradan satış noktasına gelen 212 parsel numaralı arazinin satışı; CHP’li belediye meclis üyelerinin itirazı üzerine İcra Hukuk Mahkemesi tarafından son anda tedbiren durduruldu.

Bozköy tüzel kişiliği mülkü iken Bütünşehir Yasası ile Aliağa Belediyesine geçen 212 parsel numaralı 35500 m2’lik ve 1455 parsel numaralı 9684 m2’lik araziler; Belediye Başkanlığınca küçük miktarlı borçlara teminat gösterilerek icra yoluyla satılabilecek duruma gelmişti. Bu arazilerden 1455 parselin icradaki işlemleri devam ederken, 212 parselin ise 22 Şubat tarihinde satışına karar verilmişti.

Satış kararı CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz tarafından kamuoyuna duyurulmuş ve Belediye Başkanının icra yoluyla araziyi belediye meclisinin yetkisi dışında, haksız bir şekilde satmaya çalıştığı belirtilerek, gerçek değeri 40 -50 milyon lira olan bu arazinin icra yoluyla 10 milyon lira civarında bir fiyata satılıp kamunun zarara uğratılacağı söylenmişti.

Aliağa Belediye Meclisi de bu gelişmeler üzerine 8 Şubat 2018 tarihli toplantısında, tüm üyelerinin oy birliği ile 212 parsel üzerinde bulunan haczin kaldırılarak icradan satışın durdurulması için Belediye Başkanı Serkan Acar’a bankadan 1 milyon 600 bin lira borçlanma yetkisi ve görevi vermişti.

212 parselin icradan satışının yapılacağı 22 Şubat gününden bir gün öncesinde Belediye Başkanlığının dosya borcunu hala kapatmadığını ve 212 parselin icradan satılacağını gören CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Erol Güngör, Ulviye Öztürk ve Bahar Deniz yargıya başvurdular. Başvuru sonucunda Aliağa İcra Hukuk Mahkemesi, satıştan saatler önce, 21.02.2018 günü akşam saatlerinde verdiği kararla 212 parselin satışını tedbiren durdurdu. Bu nedenle 212 parselin dün icradan yapılacak olan satışı gerçekleşmedi.

Aliağa İcra Hukuk Mahkemesi’nden Aliağa İcra Dairesi’ne “ivedi” ibaresi ile gönderilen yazıda “Davacılar Bahar Deniz, Erol Güngör, Ulviye Öztürk vekili tarafından mahkememize açılan şikayet davası nedeniyle; müdürlüğünüzün 2017/3620 esas sayılı dosyasında İzmir İli, Aliağa İlçesi, Bozköy Köyü, 212 Parselde kayıtlı taşınmazın satışının Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/1324 Soruşturma Sayılı dosyası sonuçlanıncaya kadar geçici olarak tedbiren durdurulmasına karar verilmiş olup bu hususta kararın yerine getirilmesi ve icra dosyasının incelenmek üzere tekrardan mahkememize gönderilmesi rica olunur” denildi.

Konu hakkında açıklama yapan CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Erol Güngör, “Hayırlısı olsun, yargının takdiridir. Son ana kadar meclisimizin verdiği görev doğrultusunda dosya borcunun belediye başkanlığınca kaldırılmasını bekledik. Ancak bu yapılmayınca, satıştan doğacak bir kamu zararı oluşmaması için yargıya başvurduk. Yargı, satışın tedbiren durdurulması kararı verdi. Öte yandan parsel üzerinde icra işlemi bulunan alacaklılar da mağdur olmayacaklar. Belediye Başkanlığı bu dosya alacaklarını da, eğer kasasında parası yoksa bile meclisin verdiği görev doğrultusunda bankadan kredi alarak ödeyebilir.” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler