131019098
19 Mart 2024, Salı

CHP İL BAŞKANI YÜCEL: ‘GENEL MERKEZİMİZİN ALİAĞA İÇİN ATAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’

23 Mart 2018, Cuma 06:48

     


Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe ziyaretleri kapsamında Aliağa’ya geldi. CHP Aliağa İlçe Yönetimi ve üyelerin de hazır bulunduğu toplantıda Yücel, adaylıklarla ilgili basına yansıyan haberler için ‘Zamanı geldiğinde bu konuda açıklama yapacak yetkili merci İzmir İl Başkanı olarak benim…’ dedi.

Göreve geldikten sonra ilk olarak tebrik ziyaretlerini kabul eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel örgütle buluşmasının ikinci aşaması olarak gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri kapsamında önceki gün Aliağa’ya geldi.

‘İl başkanımıza inancımız tam’

İl Başkanı Yücel’i, İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve çok sayıda üye ilçe binasında karşıladı. Partilileri adına Deniz Yücel’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını dile getiren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz “İl başkanımız seçimden sonra ilk kez ilçemizi ziyaret ediyorlar. Kendilerinin bu ziyaretinden çok memnun olduğumuzu dile getirmek isterim. Partimiz çok uzun bir kurultay sürecini başarıyla tamamladı. Dikey örgütlenmenin sonuna geldiğimiz ve mevzuatla ilgili değişiklikleri tamamladığımız bir sürecin sonundayız. Bundan sonrası sokak, bundan sonrası iktidar, bundan sonrası Türkiye’yi değiştirme hedefi için hep birlikte çalışmak. 2019’da Türkiye’nin önündeki yerel ve genel seçimlerden en iyi sonucu çıkaracağımız bir yıl olacağına dair örgütümüze ve il başkanımıza güvenimiz tam. Onun yol göstericiliğine inancımız tam. İzmir her zamanki gibi aydınlığının ışığıyla Türkiye’deki değişimin de en büyük dinamosu olacak.” dedi.

’30 ilçe ve Büyükşehir’de partimizin altı oklu bayrağı dalgalanacak’

Parti üyelerini selamlayarak sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise Aliağa ilçe örgütü ile en son kongre öncesi bir araya geldiğini hatırlatarak “İl başkan adayı olarak sizlerle buluşmuştum, bugün ise Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ve İl yönetim kurulu olarak bir aradayız. Kongremizi atlattık, bu süreçte bizlere verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ederim. Parti içerisinde sağlayacağımız birlik ile 2019 seçimlerine hazırlanacağız. Bundan sonraki süreçte tüm enerjimizi gücümüzü 2019 seçimlerine yöneltmek zorundayız. Ülkemizin daha fazla demokrasiye, daha fazla özgürlüğe ve bize ihtiyacı var. 2002’den beri AKP iktidarının ülkemizde demokrasiye, özgürlüklere ne kadar zarar verdiğini hepimiz yaşayarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti şeyhlerin, müritlerin, dervişlerin ve meczupların memleketi olamaz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bunu 100 sene evvel söyledi. Bu sözün ne kadar doğru olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. Türk milletine ağır tecrübeler yaşattılar ama bizim ulusumuz her zaman birlikte olmayı bildi. Kurtuluşun ve kuruluşun kenti İzmir olarak 30 ilçe ve büyükşehir belediyesini de alarak CHP’nin altı oklu bayrağını dalgalandırmayı hedefliyoruz. Buradan aldığımız güçle de genel seçimlere girecek ve hep beraber iktidara yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yücel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, bir basın mensubunun "Bir şahıs Aziz Kocaoğlu ve Veli Ağbaba tarafından CHP Aliağa Belediye Başkan adaylığı bağlamında icazet aldığını söyleyip çalışma yaptığını ifade ediyormuş. Bu haberin kaynağının CHP'li bir kurultay delegesi olduğu söyleniyor. Bu konunun sizin açınızdan bir gerçekliği var mı, olay doğru mudur, değilse bu konuda yapacağınız bir disiplin işlemi var mı?” sorusuna verdiği yanıtta söz konusu haberi okumadığını ancak konudan haberdar olduğunu belirtti.

‘Genel merkezimizin böyle bir ataması söz konusu değil’

Deniz Yücel “Ben haberi okumadım ancak arkadaşlar bana konuyu ilettiler. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Bu konuda zamanı gelince açıklama yapacak olan İzmir İl Başkanı olarak Deniz Yücel'dir. Genel Merkezimizin de böyle bir atama yapması söz konusu değil. Daha seçim takvimine çok var. Tabi aday olmak, aday-adayı olmak herkesin hakkıdır, fakat belediye başkanımızın ya da genel başkan yardımcımızın ismini kullanarak böyle bir çalışma yapılmış ise biz de gerekli uyarıyı yaparız. Bize iletilen haberin gerçeklik payı yoktur.” dedi.

‘Aliağa’da atama olsa önce bizlerin haberi olur’

Aliağalı olmayan birinin seçimlere yönelik çalışma yaptığına dair duyumların kendilerine ulaştığını aktaran İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise “Aliağa'da bir atama olsa önce il başkanım sonra ilçe başkanı olarak bizim ve partinin yetkili kurullarının haberi olur. Böyle bir görevlendirme olmadığı ve bu yönde ifade edilen şeylerin hiçbirinin doğru olmadığını ben de teyit ediyorum, bunlar doğru şeyler değil.” dedi.

Herkesin Aliağa’da değişimi arzuladığının altını çizen Durmaz “CHP iktidarına Aliağa'nın ihtiyacı var diyoruz. ‘CHP'nin Aliağa'ya yerel yönetim borcu var’ diyoruz. Dolayısıyla böyle bir tabloda bu tür çalışmalar yapmak, bu tür ifadeler dile getirmek doğru değildir. Eğer bu arkadaşlarımız bu tür çalışmalar yapıyorlarsa bu partiye zarar verir. Aliağa halkının değişim arzusuna zarar verir. Kendisi partimizin Aliağa’da üyesi değildir, burada yaşamıyor zaten, bunu biliyoruz" şeklinde konuşarak iddiaları yalanladı.

Partisinin 2019 seçimlerinde 2014’ten farklı olarak ne yapacağı sorusuna ‘Bu konuda ilçe başkanlarımız ile çalışmalar geliştiriyoruz. İlçelerimize ağırlık vereceğiz.’ şeklinde yanıt veren İzmir İl Başkanı Deniz Yücel basına katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler