131019098
19 Mart 2024, Salı

ÖMER ERTÜRK: “TECRÜBEMİZİ, GENÇ VE DİNAMİK EKİBİMİZLE BİRLEŞTİRDİK, ALTO YÖNETİMİNE ADAYIZ”

23 Mart 2018, Cuma 06:44

     


Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Ertürk, 11 Nisan’da başlayacak olan seçimlerde Aliağa Ticaret Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) seçimlerine sayılı günler kala, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Ertürk başkanlığa aday olduğunu duyuran ilk isim oldu. Listesinde yer alan Aliağa’nın tanınmış işadamları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ömer Ertürk, başkanlığa aday olma sürecini anlattı. 1988 yılından bu yana Aliağa’da yaşadığını ve 1991 yılında ticaret hayatına başladığını kaydeden Ertürk, “Aramızda bizden daha uzun süredir Aliağa’da ticaret yapan arkadaşlarımız da var. Aliağa Ticaret Odası’ndaki hayatımız meslek komitelerinden başlayarak meclis üyeliği ile devam etti. Keşke olmasaydı diyeceğim, rahmetli Ender Özer’in vefatıyla meclis başkanlığı bize nasip oldu. Bir yerlere kadar geldik. Geçen seçim döneminde Adnan Başkanımız bir daha aday olmayacağını bizlere açıklamıştı. Ancak bu kamuoyuna duyurulmamıştı. Bundan 15 gün önceki meclis toplantımızda Adnan Başkanın kamuoyuna aday olmayacağı açıklamasından sonra biz de geçmiş deneyimimizle, dinamik, genç arkadaşlarımızla, ufku açık, ileriye yönelik, Aliağa Ticaret Odası’nı daha yükseklere taşımayı ilke edinen yeni bir ekip oluşturduk. Bu, tecrübe ile dinamizmin birleşmesi şeklinde oluştu.” dedi.

“SADECE ADAYLIĞIMIZI DUYURMAK İÇİN TOPLANDIK, TÜM DOSTLARIMIZLA BİR ARAYA GELİP EKİBİMİZİ TANITACAĞIZ”

Yeni, genç ve dinamik bir ekiple beraber tecrübeyi birleştirerek yola çıktıklarını ifade ede eden ALTO Başkan Adayı Ömer Ertürk, “Bu yola çıkışımızı kamuoyuna duyurmak istediğimiz için böyle bir toplantı düzenledik. Önümüzdeki günlerde ilçedeki basın mensupları ve yanımızda olmasından gurur duyacağımız, şu anda burada bulunmayan dostlarımızla bir araya gelip yapmak istediklerimiz ve yapacaklarımızla ilgili açıklamalarda bulunacağız. Bu toplantı sadece adaylığımızı duyurmak için yapmış olduğumuz bir toplantıdır. Ekibimizi tanıtmak için sizlerle tekrar bir araya geleceğiz.” diye konuştu. Ömer Ertürk, yaptığı açıklamanın ardından toplantıya katılan basın mensuplarının da sorularını cevapladı.

“ODAMIZIN LAYIK OLDUĞU YERLERE GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Aliağa Ticaret Odası Başkanlığı’na neden aday olduğunu açıklayan Ertürk, “Bizim meslek komitesinden başlayan bir Aliağa Ticaret Odası serüvenimiz var. Bu serüvenimiz daha sonradan Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanlığı’na kadar geldi. Bir deneyimimiz ve tecrübemiz var. Bizler bu tecrübemizi, bizlerden sonra gelecek olan jenerasyona aktarabilmek adına bu göreve talip olduk. Amacımız bu güne kadar temsil noktasında güçlü bir şekilde gelen Aliağa Ticaret Oda’mızı bundan sonra daha iyi yerlere taşıyabilmek, genç jenerasyonu da sistemin içerisine adapte ederek onlara gönül rahatlığı ile oda yönetimini devretmek, odamızın layık olduğu yerlere gelmesini sağlamaktır.” dedi.

“MESLEK KOMİTELERİNİN, ODALARI ÇALIŞTIRAN EN ÖNEMLİ ORGAN OLMASI GEREKİR”

Başkan olması halinde ALTO’da nelerin gelişeceğine de açıklık getiren Ertürk, “Sadece ALTO’nun değil, genelde Türkiye’deki bütün ticaret odalarının bazı sıkıntıları var. Bu sıkıntıların en önemlisi, en önemli çalışma organı olması gereken meslek komitelerini aktif bir şekilde çalıştırılamaması. Genç arkadaşlarımız çok fazla bu konuya ilgi göstermiyorlar. Meslek komitelerinin, ticaret odalarını çalıştıran en önemli organ olması gerekir. Komitelerin, mesleklerindeki sıkıntıları yönetime ve meclise aktarıp, çözüm oluşturulması konusunda dosyalar oluşturması gerekir. Meslek komitelerini çalıştırarak piyasayla ilgili mevcut sıkıntıların ya da oluşabilecek sıkıntıların çözümüne katkı koyabiliriz. Bunu başarabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ADNAN SAKA’NIN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ”

Mevcut Başkan Adnan Saka’nın arkalarında olduğu, Meclis Başkanı olarak kalmak için kendilerinden talepte bulunduğu iddialarının gerçek olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Adayı Ertürk, “Adnan Bey’in bu odada 26 senelik geçmişi var. 26 sene önce Menemen’deki birleşik oda mantığından Aliağa’yı ayırarak Aliağa Ticaret Odası’nı ilçemize kazandırmıştır. Bu konuda büyük emekler sarf etmiştir. Çevre ilçelerdeki odalara baktığımız zaman hep 1920’lerde, 1930’larda kurulmuş odalardır. Bölgedeki en genç oda Aliağa Ticaret Odası’dır. Aliağa Ticaret Odası’nın kurulmasında Adnan Bey’in çevresindeki insanların da katkıları olmuştur. 26 yıllık tecrübesi nedeniyle bizim Adnan Bey’den istediğimiz bir şey var. Başkanımızdır, ağabeyimizdir, her zaman da başımızın tacıdır. 26 yıllık tecrübesiyle, İzmir odalar çevresinde ve TOBB üzerindeki tecrübesini aktarmak ve oralardaki çevresine bizleri adapte etmek adına yanımızda olması gerektiğini kendisine söyledik. Kendisi de uygun bir pozisyonda bunu seve seve yapacağını söyledi. Bu teklif Adnan Saka’dan ziyade, bizden giden bir tekliftir. Etrafta, kamuoyunda bazı konuşmalar yapılıyor. Şehir efsanesi olarak bazı laflar dolanıyor. Bunların gerçekliği yoktur. Biz kendisinin tecrübelerinden yararlanmak için en azından bir iki yıl dahi olsa aramızda olmasını istiyoruz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler