131019098
19 Mart 2024, Salı

SEDAT SARI: “FOSİLLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

23 Mart 2018, Cuma 06:42

     


Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Sedat Sarı da, Aliağa Ticaret Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sarı, mevcut yönetimin üyelerle kaynaşma ortamını sağlayamadığını belirterek, “Üreterek, adaletle bölüşerek tüm üyelerimize en fazla faydayı sağlayacağız. Yeni nesil yönetici adaylarının önünü açıp fosilleşmenin önüne geçeceğiz.” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Ertürk’ün ardından, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Sedat Sarı da 11 Nisan’da başlayacak olan seçimlerde Ticaret Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Aliağa iş dünyasından yoğun katılımın olduğu bir basın toplantısı düzenleyen Sarı’nın toplantıyı yaptığı alan “Şimdi değişim zamanı, haydi Aliağa!”, “Şimdi tam zamanı, haydi Aliağa!” ve “O güç sensin, haydi Aliağa!” yazılı afişlerle süslendi. Sedat Sarı, adaylığını duyurduğu basın açıklamasında, “Hedefi olmayan insanlar akıntıya kapılmış yaprak gibidir. Akıntı onları nereye sürüklerse oraya doğru giderler. Eğer bir hedefi varsa insanın ve hedefin adı fayda sağlamak, ilişkileri güçlendirmek, daha fazla üretmek ise bunun temel şartı yeterli donanıma ve doğru ekiplere sahip olmaktır. Cesur insanlar her daim yaydaki ok gibidir. Bilgisel donanım tamamlandıkça yaydaki ok da o kadar gerilmiş demektir. Yani, ne kadar fazla bilgi, o kadar büyük hedefler.” dedi.

“RAKİBİMİZ DEĞİL REFİKİMİZ”

Aliağa Ticaret Odası yönetim kurulu başkanlığına birçok arkadaşının aday olduğunu, bunun da demokrasinin bir parçası olduğunu kaydeden Başkan Adayı Sedat Sarı, “Aday olan arkadaşlarım yıllardır karşılıklı ticaretimizin, sohbetlerimizin olduğu insanlardır. Bundandır ki onlar, rakiplerimiz değil bizlerin refikleridir.” ifadelerini kullandı.

“FOSİLLEŞMENİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Ekip olarak nasıl bir vizyona sahip olduklarından bahseden Sedat Sarı, “Geçmişten gelen ticari yetkinlik ve tecrübelerimizi miras kabul edip, endüstri ve ticaret merkezi konumundaki Aliağa’mızı aynı zamanda ulusal ve uluslararası cazibe merkezi haline getirecek vizyonumuzu ana hatları ile sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrışmadan, bir olup hep birlikte sinerji oluşturacağız. Üreterek, adaletle bölüşerek tüm üyelerimize en fazla faydayı sağlayacağız. Kadın girişimcilerimizi iş dünyasında daha da güçlü kılacak projelere dahil edeceğiz. Her seçim döneminde meclis üyesi kadrolarında revizyona giderek, hem düşük performanslı arkadaşların dinlenmesini sağlayacağız, hem de yeni nesil yönetici adaylarının önünü açıp fosilleşmenin önüne geçeceğiz.” dedi.

“GÜÇLÜ İLİŞKİLER GELİŞTİREREK ORTAK PROJELER ÜRETECEĞİZ”

Sarı, birçok uluslararası firmanın da iştiraklerinin bulunduğu Aliağa’da, dünya ölçeğinde markalar ortaya çıkaracak yollar açacaklarını söyleyerek, “Üyelerimize yeni ufuklar açabilmek, yetkinliğimiz dahilindeki her konuda çözüm bulmak istiyoruz. Tüm STK, belediye, siyasi partiler ve mülki makamlarla daha güçlü ilişkiler geliştirerek ortak projeler üreteceğiz. Günümüzde eksikliği en fazla hissedilen ara eleman ihtiyacını karşılayacak eğitim projeleri üreteceğiz. Arabulucuk hizmetini odamız bünyesinde hayata geçirerek, işçi-işveren anlaşmazlıklarının mahkeme koridorları yerine odamızda ve çok daha kısa sürede çözüme kavuşturacak alt yapıyı kuracağız. Ulusal ve uluslararası birçok hibe programının sunduğu desteklerden üyelerimizin daha fazla faydalanabilmesi ve bunun sürekliliğini sağlamak için odamız bünyesinde uzman bir kadronun hizmet vermesini sağlayacağız.” diye konuştu.

“SESİMİZE SES, GÜCÜMÜZE GÜÇ KATMANIZI İSTİYORUZ”

Mevcut durumu daha farklı bir şekilde inşa etmek istediklerini, inşa edecekleri yeni anlayışın temelinin sevgi ve güven, çatısının hoşgörü olmasını istediklerini belirten Sedat Sarı, “Bu coğrafyanın toprakları hep hoşgörü ve biz olmaya dair duygularla gönüllerimize güç vermiştir. 103.yılını kutladığımız Çanakkale Savaşı da zaten biz olmanın gücüyle kazanılmış bir zaferdir. Mazeret üretmeden, ana başlıklarla ifade ettiğim hedeflerimizi en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inancımız tamdır. Bizler; daha iyi hizmet, daha yaşanabilir Aliağa, paydaşlarına en iyi hizmeti sunacak yönetimi oluşturarak bir yolculuğa çıktık. Bu yolculukta en büyük gücümüz kıymetli üyelerimizin bizlere olan inancı ve destekleri olacaktır. Her oy bizim için kutsaldır. Vereceğiniz desteklerle sesimize ses, gücümüze güç katmanızı istiyoruz.” dedi.

“ARTIK EYLEME GEÇME ZAMANI”

Büyük ve yeni ticaret kenti olacak Aliağa’yı inşa edecek onlarca tacir, ticaret erbabı ve girişimcinin ortak değeri olan Aliağa Ticaret Odası’nın, bu büyük değişime geçmişin tecrübe mirasını yarınlara taşıyacak yeni yönetimle kavuşacağını vurgulayan Sedat Sarı, “Bizim ilçemize, şehrimize, ülkemize borcumuz var. Bunu bastığımız yer kadar fayda sağlayarak eyleme geçirmek, gereklilik değil mecburiyetimizdir. Hayal ile hedef arasındaki tek fark eylemdir. Biz hayallerimize sizleri de ortak ettik, artık eyleme geçmek zamanı dedik ve 11 Nisan’da yapılacak Ticaret Odası seçimlerine aday olmaya karar verdik. Allah çıktığımız bu kutlu yolda bizleri muzaffer eylesin.” diye konuştu.

“ADAY OLACAĞIMI 4,5 YIL ÖNCE ADNAN SAKA’YA SÖYLEDİM”

Sarı, konuşmasının sonunda, Tüm İslam Alemi’nin Regaip Kandili’ni ve mübarek üç aylarını da tebrik etti. Programa katılan basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Sedat Sarı, yaklaşık 4,5 yıldır sahada birçok ticaret erbabıyla fikir alışverişi içerisinde olduğunu, bu sürecin sonunda ortaya çıkan tabloya göre de mevcut yönetimin üyelerle kaynaşma ortamını sağlayamadığını söyledi. Ticaret Odası Başkanlığına aday olmaya ne zaman karar verdiği konusuna da açıklık getiren Sarı, “4,5 yıl önce Sayın Başkan Adnan Saka’yı aradım ve randevu istedim. Sağ olsun kabul etti. Kendisine, sokaktaki insanların nabzını tutmaya çalıştığımı ve insanların bu güne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiklerini ama zirvede ve tadında bırakmasında fayda olduğunu söylediklerini ilettim. Benim de aynı kanaatte olduğunu belirttim. Önümüzdeki dönem, yani 2014’teki oda seçiminde yönetimine girmek istediğimi, bu işi mutfağında öğrenmek istediğimi, akabinde de o dönemin sonunda, yani bu gün için eğer kendimi yeterli görürsem, sokakta yaptığım istişarelerde bana bir teveccüh olduğunu hissedersem aday olmak istediğimi söyledim. ‘Ben de zaten aday olmayacağım, buyurun demokratik bir şekilde, kadrolarınızla, projelerinizle yarışın’ demenizi istiyorum dedim. ‘Bu birinci beklentim, ama oldu da aday olmayı düşünürseniz o zaman da rakip olacağız. Bu şartlar altında beni yönetiminize alır mısınız dedim.’ Bu bir özgüvendir. Ama içerisinde bir kötü duygu yok. O da buna rağmen beni yönetimine aldı ve 4,5 yıl beraber çalışma imkânımız oldu. Ben bu işin mutfağında yetişmiş oldum. Bu gün burada karşınızdaysam, bu 4,5 yıl önce verilmiş bir kararın bu gün vücuda gelmiş halidir.” ifadelerini kullandı

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler