131019098
28 Mart 2024, Perşembe

MÜFTÜLÜK ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

23 Mart 2019, Cumartesi 06:05

     


Aliağa İlçe Müftülüğü 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi.

Aliağa İlçe Müftülüğü 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde bir program düzenledi. Düzenlenen programa Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Rıfkı Kulaksız, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Çanakkale’yi anlamak için Bedir’i anlamak lazım”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Pekim Camii Müezzin Kayyımı Adnan Pınar’ın okuduğu Kur’an Tilavetiyle devam etti. Okunan tilavetin ardından Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Demiryürek, “ Bu gün burada vatan için, bayrak için, namus için, canlarıyla ve mallarıyla savaşarak bir gül bahçesine girercesine şahadete koşan şehitlerimizi rahmetle anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tabi ki Çanakkale’yi anlamak için Bedir’i anlamak lazım. Uhud’u anlamak lazım. Hendek’i anlamak lazım. Malazgirt’i anlamak lazım. Mohaç’ı anlamak lazım. Daha gerdek gecesindeyken Hz. Hamza’yı Uhud meydanına götüren ruh neyse Tokatlı Bekir’de de ‘ana nişanlıma söyle şayet dönersem düğünümüze kaldığımız yerden devam edelim. Yok dönemezsem Hz. Peygamberimizi dünürcü gönderip

Mevla’dan isterim’ diyen ruhta aynı ruhtu. Rabbim bizlere de onlardaki ruhtan bahşeylesin. Gerektiğinde vatan için, bayrak için, namus için bizlerinde canlarımızla ve mallarımızla seve seve şehadet şerbetini içebilmeyi nasip eylesin.” İfadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Çanakkale Şehitlerine isimli şiir okundu. Okunan şiirin ardından Emekli Tarih Öğretmeni Salim Dağ tarafından bir konferans verildi. Şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler