131019098
29 Mart 2024, Cuma

GELENEKSEL ALİAĞA KERMESİ AÇILDI

23 Mayıs 2016, Pazartesi 06:04

     


Geleneksel Aliağa Kermesi’nin 6.’sı Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nda açıldı. Şehit Murat Yalvaç Erkek ve Yeni Mahalle Kız Öğrenci Yurtları’nda kalan öğrenciler yararına düzenlenen kermes 20-31 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak.

Aliağa Şehit Murat Yalvaç Erkek ve Yeni Mahalle Kız Öğrenci Yurtlarında kalan öğrencilerin geleneksel kermesi açıldı. Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen kermesin açılışı dualarla yapıldı. Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı'nda açılan kermeste, kadınların el emeği çalışmalar, yiyecekler ile Aliağa esnafı tarafından bağışlanan birçok ürün sergileniyor. 31 Mayıs Salı gününe kadar açık kalacak olan kermesin açılışına; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Kermes açılış konuşmasını Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı. Kermesin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Acar, "Üstadın söylediği gibi, ‘İlimsiz ibadetin tadı olmaz. Tek kanatlı kuş uçmaz.’ İnsanların dünyaya dalıp istikbal sevdasına düştüğü şu günde Mevla’nın ilmini okuyacağız. Çocuklarımızın ilim sahibi olmasına katkı sağlamak için düzenlenen bu kermesin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Başkan Acar ve beraberindekiler kermesin açılış kurdelesini kestikten sonra ürünlerin sergilendiği stantları gezdiler.

KERMES AĞASI KAZIM GÜRSU

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aliağa Kermesinde bu yıl ilk kez kermes ağalığı seçimi de gerçekleştirildi. Kermes ağası, açık artırmaya çıkarılan Koç'a 10 bin TL veren İşadamı Kazım Gürsu oldu.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE DESTEK OLMAK”

Kermes hakkında açıklamalarda bulunan Şehit Murat Yalvaç Öğrenci Yurdu Müdürü Abdülkadir Akçay, tek amaçlarının öğrencilere maddi ve manevi destek vermek olduğunu söyledi. Akçay, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kermesimizin bu yıl 6.’sını gerçekleştirdik. Kermesimizi yörük çadırı otağı dediğimiz çadır altında yapıyoruz. Bu kermesin düzenlenmesinin tek amacı yurdumuzda eğitimlerine devam eden öğrencilerimizin maddi ve manevi olarak devletine, milletine faydalı birer birey olarak yetişmeleri içindir. Burada sergilediğimiz yiyecek ve çeyiz eşyalarının hepsi gönüllü vatandaşlarımızın el emeği göz nurudur. Bu yıl ilk kez kermes ağası seçimi yaptık. Yaptığımız kermes ağalığı seçimini İşadamı Kazım Gürsu kazandı. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kermesimiz 31 Mayıs akşamına kadar devam edecektir. Tüm Aliağalıları kermesimize davet ediyorum” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler