131019098
28 Mart 2024, Perşembe

UÇURTMALAR ÇALTILIDERE SEMALARINI SÜSLEDİ

23 Mayıs 2017, Salı 06:55

     


Aliağa Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği’nin 9.’su geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Havuzbaşı piknik alanında düzenlenen şenlikte uçurtmalar Çaltılıdere semalarını süsledi.

Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği’nin bu yıl 9.’su yapıldı. Katılımın yüksek olduğu şenliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Eski Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Tarım Müdürü Levent Yönten, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EN GÜZEL UÇURTMA SEÇİLDİ

Her yaştan uçurtma meraklısının ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılara dağıtılan uçurtmalar izdihama yol açtı. Gün boyu devam eden etkinlikte gökyüzüne bırakılan yüzlerce uçurtma gökyüzünü şenlendirdi. Vatandaşlara Çaltılıdere muhtarlığı tarafından etli nohut, pilav, turşu, lokma ve ayran ikram edildi. Şenlik kapsamında sadece el yapımı uçurtmaların katıldığı en güzel uçurtma yarışması yapıldı. Yarışmada birinci olan Petro Kimya İlkokulu’ndan Emirhan Karalı, ödülünü Başkan Serkan Acar’ın elinden aldı.

MUHTAR YILDIZ, ‘HEM EĞLENİYORLER HEM KAYNAŞIYORLAR’

Uçurtma Şenliği’ni ilk yıllarda sadece Hıdırellez dayanışma ve kaynaşma yemeği adı altında gerçekleştirdiklerini belirten Çaltılıdere Muhtarı Selahattin Yıldız, “Etkinliğimizin bu yıl 9.’sunu gerçekleştiriyoruz. İlk senelerde kaynaşma yemeği olan etkinliğimize daha sonraki yıllarda uçurtma etkinliğini de ilave ettik. Köy halkı olarak şenlik havasında bir köy hayrı olsun istedik. Hem Aliağa’daki öğrenciler ve halk Çaltılıdere halkıyla kaynaşmış oluyor hem de buraya gelen misafirlerimize hayır amacıyla yemek ikramında bulunuyoruz. İnsanlar burada hem eğleniyorlar hem de kaynaşmış oluyorlar. Uçurma şenliğimize önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler