131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA LİMANLARINA “TEK PENCERE SİSTEMİ”

23 Mayıs 2018, Çarşamba 06:14

     


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Liman Tek Pencere Sistemi Protokolü İmza Töreni'ne katıldı. Bakan Arslan, Tek Pencere Sistemi için 1 Haziran'dan itibaren Tekirdağ, Mersin ve Aliağa bölgelerinde pilot uygulama başlatacaklarını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, limanlara gelen gemilere ait bildirimlerin tek bir sistem üzerinden elektronik yapılmasına imkan sağlayacak "Liman Tek Pencere Sistemi Protokolü"ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile imza attı. Arslan, limanlarda herhangi bir işlemle ilgili veri girildiğinde Liman Tek Pencere Sistemi ile tüm bakanlıkların bunu kullanabileceğini belirterek, "Her bakanlık için insanımız ayrı ayrı veri girmek zorunda kalmayacak." dedi.

"Bildirimler tek sistemden yapılacak"

Arslan, kişiler herhangi bir işlemle ilgili veriyi girdiklerinde Liman Tek Pencere Sistemi ile tüm bakanlıkların ortak olarak veriyi kullanabileceğini belirterek, "Her bakanlık için insanımız ayrı ayrı veri girmek zorunda kalmayacak." ifadesini kullandı. Bu sistemin sadece Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yaptığı bir işlem olmadığını, Çevre ve Şehircilik, Sağlık ve İçişleri bakanlıklarının da buraya dahil olacağını ifade eden Arslan, "Tek Pencere Sistemi için 1 Haziran'dan itibaren Tekirdağ, Mersin ve Aliağa bölgelerinde pilot uygulama başlatacağız. Bir aylık periyotta hiçbir aksaklık ve eksiklik beklememekle birlikte, sahada ortaya çıkacak eksiklikleri de gidererek, sistemi 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda ülke çapında hizmete sunacağız." dedi.

Protokol imza töreninde konuşan Bülent Tüfenkci, söz konusu sistemin bakanlığın hedeflerine hizmet ettiğini söyledi. Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması açısından sistemin önemine değinen Tüfenkci, bakanlık olarak ticaretin daha kolay ve güvenli yapılmasını sağlayacak, hızını ve hacmini artıracak birçok proje yürüttüklerini ifade etti. Konuşmaların ardından bakanlar Arslan ve Tüfenkci, "Liman Tek Pencere Sistemi Protokolü"nü imzaladı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler