131019098
19 Mart 2024, Salı

GÖZALTI YOK...

23 Haziran 2017, Cuma 06:15

     


Petkim’de TİS sürecinin tıkanmasıyla yükselen gerginlik, geçtiğimiz gün sendika temsilcilerinin ifadelerini almak üzere Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmesiyle artarken, şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen herhangi bir gözaltı kararı olmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, kamu düzenini bozma ve yasalara karşı gelme gibi durumlarda grubu dağıtma emri verme yetkisinin savcılıkta değil, mülki amir ve kolluk kuvvetlerinde olduğu belirtilirken, yakalama işleminin ardından hastaneye sevk edilen sendika temsilcileri hakkında savcılık tarafından ‘ifadelerinin alındıktan sonra salıverilmesi’ talimatı verildiği öğrenildi.

Valilik bilgisi ve emriyle uygulanan yakalama kararının ardından, Petrol İş Aliağa şube Başkanı Ahmet Oktay ve beraberindeki sendika temsilcileri Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmiş, burada kendilerine tahsis edilen özel bir odada misafir edilerek ifadeleri alınmıştı. İfadelerin tamamlanmasının ardından, sabaha karşı 3,30’da tüm sendika temsilcileri serbest bırakılmıştı.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler