131019098
19 Mart 2024, Salı

AZİZ KOCAOĞLU: ‘ARAZİ SATIŞI KONUSUNDA İYİ NİYET İÇİNDEYİZ!’

23 Ağustos 2017, Çarşamba 06:31

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı TV programında, Aliağa’daki arazi satışında gelinen son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

İEF açılış töreninden, Kültürpark projesine kadar kent gündeminde yer alan pek çok önemli konuda konuşan Kocaoğlu, Aliağa Çaltıdere'de, ilçe belediyesinin satıya çıkardığı yaklaşık 600 dönümlük araziyi Büyükşehir Belediyesi'nin satın alarak rekreasyon alanı haline getirme düşüncesiyle ilgili samimi olduklarını dile getirdi.

‘Aliağa belediye başkanının projesi yerde kalmasın’

Kocaoğlu, “Bu arazi içindeki yaklaşık 14 dönüm kadar yeri, geçtiğimiz Temmuz ayının 25’inde 3. bir şahıs satın alıyor. Ardından, kalan alanı almak istediğini bildiriyor. Belediye başkanımız da değer tespiti yaptırıyor. Biz de bu araziyi alıp Aliağa'ya rekreasyon alanı yapmayı düşünüyoruz. Plana göre yeşil alan da yapabiliyoruz, rekreasyon alanı da. Belediye başkanımızın projesi yerde kalmasın, Aliağalılara hizmet etsin diye, 5000'lik planı yaptık rekreasyon alanı olarak. 1000'lik planı da 5000'lik plana göre geçiriyoruz.” dedi.

Arazinin Aliağa Belediyesi’nin olduğunu hatırlatan Aziz Kocaoğlu, belediye meclisinde buna yönelik karar aldıklarını, arazinin kendilerine satılırsa ertesi gün çalışmaya başlayacaklarını aktardı. Çalışmalar konusunda hiçbir endişe ve sıkıntıları olmadığını belirten Kocaoğlu, “Tamamen iyi niyet ve samimiyet içindeyiz. Zaten 600 dönümün yarısı 1. derece arkeolojik sit alanı. Kıyı çizgisinde olduğu için 42-43 dönümüne bir şey yapılamaz. Geriye kalıyor 200 dönüm. Bu satılır veya satılmaz." açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler