131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

KAMUDA TİS İMZALANDI

23 Ağustos 2017, Çarşamba 06:29

     


3,2 milyon kamu çalışanı ve 1,9 milyon emekliyi ilgilendiren toplu sözleşmede sona gelindi. Memur-Sen, TİS görüşmelerinde yüzde 4 artışa imza attı.

2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4. dönem toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında Kamu İşveren Heyeti ve yetkili kamu çalışanları konfederasyonu olan Memur-Sen arasında anlaşma sağlandı. Varılan anlaşmayla 2018 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3,5; 2019 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 5 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Sözleşmeye göre 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkı da ödenecek. İmzalanan anlaşma sonrası diğer sendika ve kurumlardan eleştiriler gelirken, KESK, TİS sürecinde masada bulunan, bulunmayan bütün konfederasyonlara çağrı yaparak “Bu yanlıştan vazgeçin, bu haksızlığa, hukuksuzluğa karşı hep birlikte hareket edelim, bu orta oyununa karşı mücadele edelim” dedi.

“Masadan kalkabilirdik!”

Anlaşmayla ilgili Ekspres’e değerlendirmede bulunan Büro Memur-Sen Aliağa İlçe Başkanı Serdar Açıkgöz, TİS sürecinin hükümet temsilcisinin teklifiyle başladığını, Memur-Sen’in ilk teklifi kabul etmeyişi ile ilerlediğini son noktada varılan sonucun yıllık enflasyona dahi ezilen bir sonuçla bittiğini aktardı. Sendika başkanları nezdinde üzücü olanın mutabakata varılan sonucu üyelere anlatmakta zorlanacak olmaları olarak değerlendiren Açıkgöz, “Grev hakkı olmayan bir sendikal mücadele bu kadar sonuç alabiliyor. Tabi onurlu bir duruş sergileyip masadan kalkabilirlerdi. O zaman yine hakemler kuruluna gider muhtemelen daha düşük bir zam oranı alırdık. Ama biz kabul etmemiş olurduk. Bu sonucu üyelerimize anlatmakta ve bundan sonraki süreçte de güç kazanmakta zorlanırız.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler