131019098
29 Mart 2024, Cuma

YENİ MAHALLE MUHTARI BALCI: “SORUNLARIMIZI DİNLİYORLAR AMA HENÜZ BİR ÇÖZÜM YOK!”

23 Ekim 2017, Pazartesi 06:14

     


‘Muhtarların Sesi’ adlı yazı dizimizde bu hafta iki dönemdir Aliağa Yeni Mahalle Muhtarlığı görevini yürüten Muhtar Mehmet Balcı’yla, mahallenin sorunları ve mahalle halkının talep ve ihtiyaçları üzerine konuştuk.

Yeni mahallede tamamlanmamış birçok sıkıntı olduğunu belirten Muhtar Mehmet Balcı “Belediye yolları kazdı, onlarla ilgili işlerin bitirilmesini bekliyoruz. Ara sokaklarda da çok sıkıntımız var. Örneğin kanalizasyon geçmediği yerler var ve buralarda vatandaş vidanjörlere para ödemek durumunda kalıyor. Hizmet bekliyorlar fakat alamıyorlar, her mahalle sakinin ortak söylemi bu..” diyerek bu konu hakkında belediye başkanı ile görüştüğünü aktarıyor.

Mahallede elektrik hatları ile ilgili pek sıkıntı yaşamadıklarını belirten Balcı, Su bağlantılarının bir kısmı olmadığından Büyükşehir’in asfalt/yama çalışmalarının da engellendiğini, başvuru yaptıkları İZSU’nun ise yoğunluk ve ekip yetersizliğini gerekçe göstererek çok yavaş ilerlediğini söylüyor.. Muhtar, “Örnekkent ve Cinderesi bölgelerine asfalt çalışmaları bu yüzden hiç gelemedi. Ayrıca internet ve telefon bağlantısıyla ilgili bazı bölgelerde aksaklıklarımız da sürüyor.” dedi.

Mahallede yaşayan gençler için bir basketbol bir de futbol sahası olduğunu söyleyen muhtar bunun bu büyüklükteki bir mahalle için yetersiz olduğunu, üstelik mahalleye yapılmasını bekledikleri oyun parkları için belediyenin harekete geçmesini talep ettiklerini ifade ediyor.

“Hem yerel belediyeye hem büyükşehir belediyesine yaptığımız başvurularda şimdiye kadar hiç “Yapılmayacak” gibi bir yanıt almadık.” diyen Muhtar Balcı, “Hep yapılacak diye yanıt alıyoruz fakat sonuç alamıyoruz!” diye ekliyor.

Yeni mahallede minibüs hatlarının yeterli olduğunu fakat güzergahla ilgili bazı sorunların varlığından bahseden Balcı, “Bu konuyla ilgili Şoförler Odası’yla görüştük, mahalle halkından da şikayet ve taleplerini bize iletmelerini istedik. Ancak özellikle pazarın kurulu olduğu günlerde belli güzergahlara hala girmeyen şoförler oluyor.” dedi.

Mahalle halkının istihdam sorunu ve emlak kiralarına ilişkinde görüşlerini aktaran Muhtar Balcı, “İstihdam sorunuyla ilgili biz muhtarlar olarak rafineriyle de görüştük, istişare ettik fakat yeteri kadar işçi almadılar mahalleden.

Ayrıca emlak kiraları şu anda Aliağa’da aşırı yüksek; bir asgari ücret! Bir asgari ücretli çalışan şu anda sadece ev kirasını ödeyebiliyor. Bu geçim sıkıntısını halkımız yaşıyor..” ifadelerinde bulunuyor. Yeni rafineri inşaatının bitimiyle de bu sorunun çözülmeyeceğini vurgulayan Mehmet Balcı kira problemine yönelik daha kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini söylüyor.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler