131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

KAÇAK YOK, SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM

23 Kasım 2016, Çarşamba 06:09

     


Aser Çevre Hizmetleri Petrokimya Ltd. Şti. İle ilgili olarak “Hem Kaçak döküyor, Hem sözünde durmuyor” başlıklı haberimiz üzerine Metin Karataş bir takım açıklamalarda bulundu.

Haberde Mustafa Çetin tarafından öne sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Karataş, “Aser Çevre Hizmetleri olarak 51No’lu parselle Mustafa Çetin’e 05.05.2016 tarih ve 00658 sayı ile Aliağa 3. Noterliği’nde kullanım hakları sözleşmesi ve 54 No’lu parselde Ali Eser’le 00657 Sayılı kullanım hakları sözleşmesi yaptık. Sözleşmede; ‘belirlenen kot seviyesine kadar dolum yapılacak ve arazi tesfiye edilip tarıma elverişli şekilde bırakılacaktır’ denmekte. Bu sözleşmeyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 12 Mart 2014 tarihinde 150 bin metreküp ve 3 Eylül 2014 tarihinde 293 bin 508 metreküp hafriyat toprağı döküm belgesi alınmıştır. Alınan bu belgeler sonucunda her iki arsa sahibine 6 Ağustos 2014 tarihinde 17 bin 50 lira kullanım hakkı bedeli peşin olarak ödenmiş ve imza altına alınmıştır.” dedi.

BİRİ MEMNUN, BİRİ DEĞİL

Araziler için sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirten Metin Karataş, “Arazilerden 54 No’lu parsel sahibi Ali Eser’in ‘Metin Bey Allah senden razı olsun. Burası domuz yatağıydı. Para versek burayı dolduramazdık, teşekkür ederiz’ demesine rağmen; 51 No’lu arsa sahibi Mustafa Bey her gün gelerek ‘siz beni kandırdınız. Bana az para verdiniz. Zeytin dikin, ceviz dikin, fıstık çamı dikin’ diyerek bizden 2 bin 500 lira daha fazladan para almıştır. Arazinin kadastro aplikasyonu yapılmamış, 51 ve 54 no’lu parsellerin sınırları belli olmamıştır.” şeklinde konuştu.

FAZLA DEĞİL EKSİK HAFRİYAT VAR

İzmir büyükşehir Belediyesi’nden aldığı izinlere göre belirlenen hafriyat döküm rakamının altında döküm gerçekleştirildiğini söyleyen Karataş “Alınan izinlerin, görüleceği üzere 443 bin 580 metreküp olmasına rağmen, Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi yetkililerince yapılan küpaj hesaplamalarında 38 bin metreküp daha dökülmeyen yer kaldığı açıkça görülecektir. Aradan 2 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen eksik dökülmüş yerin, izinli sahanın şimdi ortaya çıkması manidardır.” dedi.

TAŞMA VARSA TAŞERON SORUMLUDUR

Kendisinin ilgili iki parsele hafriyat dökümü için Star Rafineri inşaatında TSGI alt taşeronu olarak çalışan firmalardan biriyle anlaştığını ve bu alanlar dışına taşma olduysa sorumlusunun da bu firma olduğunu ifade eden Karataş, “Benim taraflarla ve kurumlarla ilgili bütün sözleşme ve belgelerim tamdır. Bunun dışında; ilgili iki parsel haricinde hazine arazisi ve köy tarlasına hafriyat dökülmesi ve zeytin ağaçlarının hafriyat toprağı altında kalması söz konusuysa, bunun muhatabı da Rafineri inşaatından aldığı hafriyatı araziye dökmek üzere sözleşme yaptığım firmadır.” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler