131019098
23 Nisan 2024, Salı

YUNANİSTAN’DA KONSER VERECEKLER

23 Kasım 2017, Perşembe 06:49

     


Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Öğrencileri, engelli öğrencilere renklerle enstrüman çaldırmayı hedefleyen MELOS (Musical Education - Light and Optical Stimuli) adlı proje kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Yunanistan’ın Atina şehrinde düzenlenen konserde hünerlerini sergileyecek.

Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Öğrencileri, Yunanistan’ın Atina şehrinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapılacak Büyük “MELOS” konserine katılacak. Renklerle öğrencilere enstrüman çaldırmayı hedefleyen “MELOS” adlı Avrupa Birliği, Erasmus Plus, K2 Stratejik Ortaklık projesi Yunanistan’ın koordinatörlüğünde, Litvanya, İrlanda ve Türkiye’nin katılımıyla hayata geçirildi. Projeye Türkiye’den katılan Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü çalışmaların sonuna geldi. Final gösterisi için Yunanistan’ın Atina şehrinde ortak olan ülkelerin öğrencileri ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapılması planlanan konsere Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nden 5 öğrenci katılacak. Okulda görev yapan 5 öğretmen de öğrencilere refakat edecek.

Kurum öğretmenlerinden Tuğba Çakmaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Temmuz ayında proje kapsamında Atina’da 5 günlük öğretmen eğitimine katıldık. Eğitimde tüm katılımcılara projenin bilgisayar programının tanıtımı yapılarak eğitim verildi.” dedi. Çakmaklı, müzik öğretmeni olmayan eğitimcilerin bile bu bilgisayar programı sayesinde zihinsel yetersizliği olan öğrencilere enstrüman çalmayı öğretebileceğini belirterek Eylül ayından bu yana öğrencileri konsere hazırlandıklarını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Kurum Müdürü Elif Serin ise, “İki senedir devam eden çalışmamızın sonunda böyle bir etkinliğe katılacak olmak bizi çok mutlu etti. Bu proje gezisi sayesinde öğrencilerimize hem ilk defa yurt dışına çıkma hem ailelerinden bağımsız bir etkinliğe katılma hem de farklı bir kültürü tanıma fırsatı sunacağımız için çok heyecanlıyız. Öğrencilerimiz de diğer ülkelerin öğrencileri ile birlikte konser verecek olmanın haklı gurunu yaşıyorlar ve bizi en iyi şekilde temsil edebilmek için çok çalışıyorlar.” dedi. Serin ayrıca bu projenin çıktılarından, diğer özel eğitim öğretmenlerinin de faydalanabilmeleri ve projenin sürdürülebilmesi için gerekli çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler