OSB’lere iş birliği çağrısı
23 Kasım 2024, Cumartesi 07:44Tweet |
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, organize sanayi bölgelerine eğitim iş birliği çağrısında bulunarak, Ege Üniversitesi’nin meslek yüksekokullarını organize sanayi bölgelerine taşımak istediklerini belirtti.
Üniversite–sanayi iş birliğinin örnek uygulamalarından biri, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu (TKMYO) ile Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (TOSBİ) arasında başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Cumhurbaşkanlığının desteği ile Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan “Üniversite Sanayi Eğitimi projesi” kapsamında hayata geçirilen model uygulama ile meslek yüksekokulu öğrencileri sanayide uygulamalı eğitim görüyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi ile TOSBİ arasında başarılı bir şekilde sürdürülen model projenin İzmir’deki diğer organize sanayi bölgelerinde de uygulanması için sanayicilere çağrıda bulunarak, “Sanayiye nitelikli insan gücü kazandırmak için Ege Üniversitesi olarak, meslek yüksekokullarımızı organize sanayi bölgelerine taşımak istiyoruz” dedi.
Yerleşkelere yönelik çalışmalar masaya yatırıldı
Ege Üniversitesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın himayelerinde yürütülen “Üniversite Sanayi Eğitimi Projesi” kapsamında sürdüren çalışmalar düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında rektör yardımcıları ile yüksekokul ve meslek yüksekokullarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Organize Sanayi Bölgelerinde kurulacak yerleşkelere yönelik çalışmalar masaya yatırıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Teknoloji ve sanayi üretiminde ileri seviyede bulunan gelişmiş ülkelerin, kalkınmanın merkezine üniversite-sanayi iş birliklerini koyduklarını görüyoruz. Ege Üniversitesi olarak son yedi yılda üniversite-sanayi iş birliklerini kendimize odak noktası yaparak bilimsel faaliyetlerimizi, araştırma geliştirme ve inovasyon çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” dedi.
Budak: “Bu çağrının olumlu yanıt bulacağına inanıyorum”
Bir yandan bilimsel birikimlerini sanayiye aktarırken bir yandan da endüstrinin problemlerine yenilikçi çözümler sunduklarını ifade eden Budak, “Bu kapsamda Üniversitemiz Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu ile Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında model uygulamayı iki yıl önce hayata geçirmiştik. Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Teknolojisi Programını, TOSBİ’ye taşımıştık. Böylece Meslek Yüksekokulumuzda eğitim gören öğrencilerin sanayide uygulamalı eğitim görmelerini sağladık. İşbaşı eğitimini mümkün hale getirdik. Öğrencilerimizin sanayi ile iç içe endüstri ekosistemi içinde bulunmaları öğrenimlerine devam etmeleri sağladık. Üniversitemiz bünyesinde toplam 11 Meslek yüksekokulunda 74 programda her yıl binlerce genci çalışma yaşamına kazandırıyoruz. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak öğrencilerimize çağın koşullarına uygun en ileri müfredatları uyguladığımız eğitimleri veriyoruz. Amacımız sanayiye nitelikli iş gücü yetiştirmek. Bu noktada yüksekokullarımızın organize sanayi bölgelerine taşınması ile sanayinin ihtiyaç duyduğu iş gücünün en verimli şekilde yetiştirilmesi sağlanmış olacak. Sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırmak için bu modelin yaygınlaştırması gerekiyor. Organize Sanayi Bölgelerine yaptığımız bu çağrının olumlu yanıt bulacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.
“Uygulama ve beceri yetkinliği yüksek öğrenciler yetiştiriyoruz”
Bu uygulamanın bölgede ilk olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “YÖK tarafından, sanayi eğitimi alan üniversite öğrencilerinin uygulamalı eğitim görmeleri için başlatılan “Üniversite Sanayi Eğitimi Projesi” kapsamında sürdürülen uygulamamız başarılı bir şekilde devam ediyor. Sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek öğrenciler yetiştiriyoruz. Organize Sanayi Bölgelerinde meslek yüksekokullarına yer tahsis edilmesi, öğrencilerin meslekleri ile ilgili eğitimi sanayi ortamında almaları, teori ile uygulamanın harmanlanarak sürdürülmesini sağlıyor. Bu uygulanın hem üniversiteler tarafından hem de organize sanayi bölgeleri tarafından desteklenmesi ülkemizin geleceği için önem arz ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve YÖK’ün ortaya koyduğu bu vizyon, meslek yüksekokullarımız için oldukça önem arz ediyor. Ege Üniversitesi olarak bu pilot uygulamanın bir paydaşı olmaktan oldukça memnunuz ve projenin faydalı olması adına gereğini yapacağız. Pilot üniversite olarak yer aldığımız Üniversite-Sanayi Eğitimi Projesi kapsamında, yüksekokullarımızın Organize Sanayi Bölgelerinde kurulacak yerleşkelerine yönelik çalışmaları yüksekokul yönetimlerimizle değerlendirdik. Sanayi ile entegre eğitim modeliyle, öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirerek sektöre uygun nitelikli iş gücü yetiştirmeyi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi ve 12. Kalkınma Planı hedeflerine odaklanarak Cumhuriyetin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için bilimsel çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İzmir’imizin merkezi başta olmak üzere birçok lokasyonunda şehre, topluma katkı sunan Ege Üniversitesini her zaman destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.
(EGE AJANS)

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Terörsüz Türkiye sürecindeki

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin geleneksel aşure etkinliği

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Adar, Tarım Politikalarından

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları, Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri

Yüzünüzle tamamen uyumlu, doğal ve estetik bir burun mümkün

Aliağa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde "Zaferin

Kendi hikâyesini notalara döken müzisyen Anıl Kaplanoğlu ile müzik

FIBA Avrupa Kupası'nın yeni sezonunda mücadele edecek takımlar belirlendi.

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,