131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DEVRİM ŞEHİDİ KUBİLAY ANILACAK

23 Aralık 2015, Çarşamba 06:18

     


Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, şehit edilişinin 85. yıldönümünde, Menemen İlçesi'nde bugün düzenlenecek törenle anılacak. Törene Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi ile CHP Aliağa İlçe Başkanlığı da katılacak. Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma töreninde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e bu yıl konuşma izni verilmemesi, basın olarak sadece Anadolu Ajansı ve TRT'nin izleyebileceğinin açıklanmasına tepki olarak bazı sivil toplum kuruluşları ise anma etkinliğine topluca katılacak. Resmi tören öncesi Menemen Tren İstasyonu önünde toplanacak sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, buradan Yıldıztepe'deki şehitliğe kadar yaklaşık 1 kilometre yürüyecek.

BASINA YASAK

Yıldıztepe'de saat 10.30'daki resmi tören Kubilay Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulup, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılacak konuşma sonrası öğrenciler şiir ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabı ile Gençliğin Atası'na Cevabını okuyacak. Tören, Anıt Şeref Defteri'nin imzalanmasının ardından, Kubilay Ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve şehitliğin gezilmesi ile sona erecek. Şehit Asteğmen Mustafa Fahmi Kubilay'ı anma töreninde, önceki yıllardakinin aksine bu kez Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in konuşma yapması, İzmir Valiliği tarafından yasaklandı. Bu yasağın ardından bir yasak da medyaya geldi. Genelkurmay Başkanlığı, ilk kez akreditasyon uygulaması getirerek, törenleri sadece Anadolu Ajansı ve TRT'nin izleyebileceğini duyurdu.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİRLİKTE KATILACAK

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin'in törende konuşma yapmasına izin verilmemesine ve basına kısıtlama getirilmesine tepki gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, anma törenlerine birlikte katılma kararı aldı. Önceki gün Belediye Başkanı Tahir Şahin, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Türk-İş, İzmir Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Karşıyaka Latife Hanım Grubu, İzmir Tabip Odası, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının desteği ve katılımıyla bu konuda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada anma törenlerine kitlesel olarak katılınacağı bildirildi. Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler ise tören günü bir protesto eylemi düzenleyeceklerini duyurdu. Aynı gün Menemen Belediyesi tarafından, Tren İstasyonu karşısında yapılacak Kubilay Kültür Merkezi'nin temeli atılacak.

DURMAZ, “BU YIL DAHA YOĞUN KATILIM OLACAK”

Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma törenine Aliağa’dan ADD Aliağa Şubesi ve CHP Aliağa İlçe Başkanlığı da katılacak. ADD Şube Başkanı Erol Öztürk, dernek yönetimi ve üyelerle birlikte saat 09.00’da Menemen Garı’nda bir araya gelecek. CHP Aliağa İlçe Teşkilatı da saat 09.00’da anma törenine katılmak üzere Menemen Garı Önünde buluşacak. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, tören hakkında yaptığı açıklamada, “Sabah saat 09.30’da Menemen’deyiz. Her sene olduğu gibi bu senede partimiz törene geniş bir katılım sağlayacak. Bu yıl özellikle daha yoğun bir katılım olacak. Biliyorsunuz, Menemen Belediye Başkanı Tahir Bey’in konuşması engellendi ve durduruldu. Buna bir tepki vermek istiyoruz. Basına da akreditasyon getirdiler. Olacak şey değil, milli değerin, ulusal bir değerin akreditasyona tabi tutulması akıl alacak bir şey değil” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler