131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

ALİAĞALI GENÇ ÇİFTÇİLER İKİNCİ OLDU

24 Ocak 2017, Salı 06:45

     


12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda İzmir'in 22 ilçesinden 44 yarışmacının katıldığı bilgi yarışmasında Aliağalı genç çiftçiler Yeşim Çam ve Esra Mandal ikinci oldu.

ALİAĞALI GENÇ ÇİFTÇİLER İKİNCİ OLDU

12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda Gıda Tarım Ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Genç Çiftçiler Yarışıyor" isimli bilgi yarışmasında, Aliağa ikinci oldu. İzmir'in 22 ilçesinden 44 yarışmacı katıldığı Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması'nı Buca kazanırken; Selçuk ise üçüncü sırada bitirdi.

YEŞİM ÇAM VE ESRA MANDAL ALİAĞA'YI TEMSİL ETTİ

İlçelerin ikişerli gruplar halinde katıldığı yarışmada yarışmacılara; bitkisel üretim, hayvansal üretim, gıda güvenliği, tarımsal örgütler, tarım sigortaları, tarımsal danışmanlık gibi başlıklarda toplam 20 soru yöneltildi. Heyecanlı ve çekişmeli geçen ve son ana kadar ilgiyle takip edilen yarışmayı, 20 sorunun 17'sine doğru cevap veren Buca ilçesi yarışmacıları Tuğba İdem ve Yaprak Ömeroğlu kazandı. Yarışmanın ikincisi Aliağa ilçesinden Yeşim Çam ve Esra Mandal olurken, üçüncülüğü Selçuk ilçesinden Fatma Akın ve Abdullah Akın kazandı.

'DOĞDUĞUNUZ YERDE DOYMANIZ ÇOK ÖNEMLİ'

İl Müdürü Ahmet Güldal birincilere ödüllerini takdim ederken fuara renk katan tüm katılımcılara teşekkür etti. İl Müdürlüğünün genç çiftçilere ayrı bir değer verdiğini söyleyen Güldal, "Sizin, doğduğunuz yerde doymanız, üretim yapmanız, gelir elde etmeniz, faaliyet göstermeniz Türkiye'nin kalkınması için çok önemli. Bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacak. Tarım artık genç işi, sabır işi, emek işi ve de bir hedef işidir. Bunun için sizleri kutluyorum. Bu yarışma vesilesiyle buraya geldiniz, bilginizi, birikiminizi ortaya koydunuz. Puanlar birbirine çok yakın ilerledi. Bu demek oluyor ki hepiniz çok bilgili, eğitimli çiftçilersiniz" dedi.

'YARIŞMAYI ULUSAL BOYUTA TAŞIYACAĞIZ'

Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ise, İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu yarışmanın, fuarda yapılan bütün organizasyonların üstüne çıkan bir etkinlik olduğunu belirtti. Bu etkinliği önümüzdeki sene daha geniş kapsamlı bir etkinlik halinde tüm dünyaya duyuracaklarını dile getiren Tan, "Önce iller arası boyuta taşıyabileceğimiz genç çiftçiler yarışmalarını burada düzenleyecek olmak beni şimdiden çok heyecanlandırıyor" dedi.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler