131019098
29 Mart 2024, Cuma

YOLLAR NEFES ALDI

24 Şubat 2015, Salı 11:00

     


Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kararlı tutumu sonucu Petkim sahası içerisndenharfiyat kamyonu çıkmaz oldu.

Başkan Acar, 16 Ocak tarihinde kişisel facebook sayfasından yaptığı açıklamada; “Petkim bu süre içerisinde gerekli tedbirleri almaz ise Cuma günü itibari ile Petkim hafriyat alanından kamyonların dışarıya çıkışını, şehrimizin içerisindeki yolları kullanmasını, Aliağa içerisindeki herhangi bir noktaya döküm yapmalarını engelleyeceğim” demişti.

O tarihten buyana Petkim sahasından hafriyat çıkmazken, diğer yandan hafriyat kamyonlarının kullandığı yollar; Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi işbirliği ile standartlara uygun bir şekilde yapılmaya başlandı.

Ekim 2011’de temeli atılan Star Rafinerisi’nin kurulacağı alandan çıkarılan 10 milyon 500 bin metreküp hafriyatın büyük bir bölümü; Çaltılıdere, Güzelhisar, Samurlu ve diğer Mahallerin sınırları içerisine dökülmüş, bu hafriyatların kamyonlarla taşınması sırasında yollar büyük oranda bozulmuştu. Özellikle Güzelhisar istikametine giden yolların aşırı derecede bozulması sonucu zaman zaman yol güzergahını kullanan vatandaşlar eylemler yapıp, yolları trafiğe kapatmışlardı.

Son zamanlarda halktan gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Serkan Acar, Petkim yöneticilerini ziyaret ederek soruna çözüm bulunmasını istemişti. Başkan Acar, karalılığını facebook’daki kişisel hesabında yazdığı mesajda da dile getirmişti.

‘facebook’ HESABINDA NE DEMİŞTİ?

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 16 Ocak tarihinde; “Uzun süredir devam eden ve yaklaşık 2 yıl daha devam edeceği öngörülen Petkim yatırımlarından kaynaklı hafriyat işleri ilçemizi sosyolojik ve fiziksel olarak iyice sıkıntıya sokmaya başlamıştır.

Mazbatamı aldığım günden itibaren gerek Petkim yönetimi gerekse hafriyat taşeronları ile bu problemi çözmek adına defalarca toplantılar yaptık.

En son Sayın Kaymakamımızında çabaları ile Hafriyat kamyonlarının kullanmış olduğu güzergahlarıPetkim'in asfaltlamasını sağladık.

Bu anlaşmamızda yolların sağlam bir şekilde yapılacağı, teknik şartnamede yazan kurallara uyulacağı ve bozulması durumunda tamir bakımının yapılacağı belirtilmişti.

Yapılan yolların daha 3 ay dolmadan eskisinden daha kötü hale gelmesi ile Petkim'den tekrardan kurallarına uygun olarak yolların yapılmasını rica ettik.

Ama maalesef bu kadar iyi niyetli yaklaşımlarımız ve problemin çözümü için çabamız anlaşıldığı üzere tam manası ile gerekli ilgiyi görememiştir.

Şehr-ül emin olarak Aliağa’nın tüm halkı bana emanettir.

Sizlerde hakkınızın korunması için bana yetki verdiniz.

Bende bugün itibari ile sizlerden almış olduğum ve kanunların bana verdiği yetkiyi kullanarak Petkim Genel Müdürümüze önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar süre vererek bu problemin ortadan kaldırılması ile ilgili son sözümüzü söyledim.

Eğer Petkim bu süre içerisinde gerekli tedbirleri almaz ise Cuma günü itibari ile Petkim hafriyat alanından kamyonların dışarıya çıkışını, şehrimizin içerisindeki yolları kullanmasını, Aliağa içerisindeki herhangi bir noktaya döküm yapmalarını engelleyeceğim.

Bu karar Aliağa halkı adına tarafımca alınmış olup, tüm siyasi ve hukuki sorumluluk tarafıma aittir”  demişti.

Başkan Acar, bu mesajın ardından 23 Ocak 2015 tarihinde Petkim’in tüm çıkış yollarına zabıtaları konuşlandırarak sahadan hiç bir hafriyat kamyonunun çıkışına izin vermemişti. Bu kararın ardından; hafriyat kamyonlarının en çok bozduğu Güzelhisan yönüne giden köy yolları ile İnönü Caddesi’nde (Rafineri yolu) yol yapım çalışmaları Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. Bir ayı aşkın süredir, hafriyat kamyonlarının çalışmaması sonucu yollar ve köylüler derin bir nefes aldı.

Haber: Derya SÜNER






 
Son Eklenen Haberler