131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

AÇIK OTOPARK: ALİAĞA

24 Şubat 2017, Cuma 06:58

     


Aliağa'daki caddeler, sokaklar, kaldırımlar, yaya geçitleri ve kamusal binaların çevresi otoparka dönüşmüş durumda. Herhangi bir yerde boş alanın olması bile oranın otoparka dönüşmesi için yeterli. Hatta yolların kenarlarıyla yetinmeyen sürücüler birçok riski göze alarak Aliağa'nın en işlek cadde ve sokaklarına ikişerli sıra halinde park yapma çılgınlığına hız kesmeden devam ediyor.

YAYALAR DA SÜRÜCÜLER DE MAĞDUR

Aliağa'nın her yerinin otoparka dönüşmesine vatandaşlar oldukça rahatsız. Kaldırımlara yapılan parklar yayaları sokağın ortasından ve yolun içinden yürümek zorunda bırakıyor. Ya da geçiş yollarının üzerine yapılan araba parkları vatandaşların ulaşımını sekteye uğratıyor. Bu keşmekeşin tek mağduru yayalar değil. Sürücüler de oldukça şikayetçi. Ana caddeler ve ara sokaklara sağlı sollu park eden araçlar, iki şeritli yolu tek şeride düşürüyor. Bu durum sürücüleri oldukça zorluyor. Karşıdan bir araba gelmesi halinde trafikte aksamalar oluyor.

OTOPARK BOŞ

Aliağa'nın her yerine araba park edilirken bir tek Belediye'nin arkasındaki işletmeciliğini Şoförler Odası'nın yaptığı açık otoparka araba park edilmiyor. Aliağa'nın tüm sokaklarının arabalardan geçilmezken Otopark'ın bomboş olması trajik bir görüntü oluşturuyor.

USULSÜZLÜĞÜN USULÜ

Usulsüz bir şekilde araçları park etmek Aliağa'da bir usule dönüşmüş durumda. Denetimlerin yetersizliği bunun başlıca nedeni. Aliağa'nın kapalı bir otoparkının olmaması diğer bir neden. Şu an park halindeki araçlardan yanan sinyal ışıkları dışında çözüme dair bir ışık ortalıkta görünmüyor.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler