131019098
19 Mart 2024, Salı

BİRİNCİLİĞE DOYMUYOR

24 Şubat 2017, Cuma 06:45

     


Aliağalı şef Volkan Ataç, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde düzenlenen ‘Ulusal Ege Şefler Şampiyonası’ndan da birincilikle dönerek Aliağalıları gururlandırdı.

TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu), WACS (Dünya Şefler Birliği) işbirliğiyle 2-5 Şubat 2017 tarihleri arasında 15.’si düzenlenen, Türk ve Dünya aşçılarını buluşturan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde birinci olarak altın madalya alan Aliağalı şef Volkan Ataç, son olarak katıldığı Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde düzenlenen ‘Ulusal Ege Şefler Şampiyonası’ndan da başarıyla döndü. Üst üste katıldığı bir çok yarışmadan ödülle dönerek adından söz ettiren Ataç, ‘Anadolu Mutfağı’ kategorisinde yarıştığı Ulusal Ege Şefler Şampiyonası’nda 86 puanla birinci oldu. Aliağa Ticaret Odası (ALTO) sponsorluğunda ve Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın destekleriyle katıldığı yarışmadan Aliağalıları gururlandırarak dönen şef Volkan Ataç, ALTO Başkanı Adnan Saka’yı ziyaret ederek sevincini paylaştı. Ataç, bu başarıyı elde etmesinde katkısı olan Kaymakam Yılmaz’a ve Başkan Saka’ya teşekkürlerini iletti.

Ataç’ın yaptığı ziyarette bu başarının kendisini gururlandırdığını belirterek tebrik eden Başkan Saka, “Meslek edinmenin ne kadar önemli olduğunu Volkan arkadaşımızın başarısıyla görebiliyoruz. Demek ki bizim memleketimizde gençler çalışırlarsa, bir şeyler yapmak isterlerse bir yerlere gelebiliyorlar. Ama şunun sorgulanması lazım; Volkan 15 yıldır bu işin içinde çalışarak, emek vererek bir yerlere geliyor. Bu, çok somut bir gösterge ki emek vermeden bir şey olmuyor. Bizler de kurumsal ve kişisel olarak bu tür insanlara her zaman için destek vermeye hazırız. Yeter ki iyi bir şeyler yaptıkları görülsün. Aliağa hep sanayi kenti olarak anılan bir yer. Sanayi kenti gibi bir yerde böyle genç bir aşçı kardeşimiz çıkıyor ve katıldığı yarışmalardan birincilikler alıp birinci sınıf bir aşçı olabiliyor. Böyle arkadaşlarımız daha da çok olsun, biz de onlara destek verelim.” diye konuştu. Ataç ile hatıra fotoğrafı çektiren Saka, bundan sonra katılacağı yarışmalarda da kendisine destek olma sözü verdi. Volkan Ataç, 9-10 Mart 2017 tarihlerinde Fethiye’de düzenlenecek “7. Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması”na da katılarak Aliağa’nın adını duyurmaya devem edecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler