131019098
19 Mart 2024, Salı

GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

24 Şubat 2017, Cuma 06:50

     


Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB ve Aliağa Ticaret Odası (ALTO) işbirliğiyle düzenlenen “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”ne katılan 73 kursiyer eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

2016 yılı Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB ve Aliağa Ticaret Odası (ALTO) işbirliğinde düzenlenen “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”nin sertifika töreni ALTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. ALTO’ya gelen 200’den fazla başvuru arasından seçilen 75 kişiden 73’ü eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldı. Çalışma ve İş Kurumu Çiğli Hizmet Merkezi Müdürü Bahrettin Hasret ve Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka’nın katılımıyla gerçekleştirilen törende eğitimleri tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

“DÜNYA EKONOMİLERİNİN GÜCÜNÜ GİRİŞİMCİLER BELİRLİYOR”

ALTO Başkanı Adnan Saka, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, eğitimi tamamlayan kursiyerleri tebrik etti. Günümüz dünyasında dünya ekonomilerinin gücünü girişimcilerin belirlediğini ifade eden Saka, “İstihdam için üretim önemli. Devletimiz de girişimciliği ve istihdamı artırmak adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bunlardan biri istihdam seferberliğidir. Bir de ‘benim bir fikrim var, benim bir projem var, bu projemi hayata geçirmek istiyorum' diyenlere KOSGEB gibi devletin birçok kurumunun farklı alanlarda yapmış olduğu destekler var. Gerek ülkemizin gerekse de ilimizin önemli sorunlarından biri işsizliktir. Bu işsizlikle mücadele edebilmenin yöntemlerinden biri de yeni girişimcilerin ortaya çıkmasıdır.” dedi.

“AMACIMIZ KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLMAK”

Özellikle girişimcilik kurslarının ALTO olarak önemsedikleri ve bu yönden çalışma yürüttükleri bir alan olduğunu kaydeden Saka, “Zaman zaman açtığımız kurslarla girişimcileri destekliyoruz. Bu kursu düzenlemedeki amacımız da, girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve ilçemizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yardımcı olmak. Ayrıca, yetenekli, birikimli insanların cesaretle kendi işlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini sağlamak. İnanıyorum ki sizler de KOSGEB’den gereken desteği alarak ülke ekonomimize ve istihdamına katkı sağlayacak birer girişimci olacaksınız. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. İnşallah düzenlediğimiz kurslar sizler için, Aliağa’mız ve ülkemiz için hayırlı olur.” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI'NDAKİ YENİ DÜZENLEMELER

Konuşmasında ayrıca, Şubat ayıyla birlikte Girişimcilik Destek Programı'nda yeni düzenlemeler yapıldığını da hatırlatan Adnan Saka, “Sizlere bu yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirmek istiyorum. 1 Şubat 2017’ye kadar girişimciler bu desteği sadece işletmelerini kurduktan sonra alabiliyorken, bu tarihten sonra artık girişimciler sertifika aldıktan sonra iş yerlerini açmadan KOSGEB’e müracaat edebilecekler. Yapılan bu değişiklikten sonra işletmesini kurup da şu an hala KOSGEB'e müracaat etmeyen girişimciler 31 Aralık 2017 tarihine kadar KOSGEB'e müracaat ederek Girişimcilik Destek Programından faydalanabilecekler. Bu tarihten sonra ise yalnızca işletmelerini açmadan KOSGEB'e müracaat eden girişimcilere onay verilecek. Yeni düzenlemeyle birlikte KOSGEB Müdürlükleri tarafından başvurusu onaylanan girişimci adayları 90 gün içerisinde işletmesini kurup, kurduğu işletmeyi KOSGEB veri tabanına kayıt yaparak ilgili KOSGEB Müdürlüğü'ne gidip taahhütname imzalaması gerekiyor ve bu işlemleri 90 gün içerisinde yapmayan girişimci adaylarının başvuruları da reddedilecek. Ayrıca, bir girişimci adayının en fazla üç kez başvuru hakkı bulunuyor, yapılan bu başvurularda üç kez üst üste olumsuz sonuç alınırsa girişimci adayının başvuru hakkı kaybolacak ve bir girişimci bu destek programında yalnızca bir kez faydalanabilecek. Girişimcilik eğitimleri 2017 yılında da Odamızda düzenlemeye devam edeceğiz. Mart, Mayıs ve Temmuz aylarında düzenleyeceğimiz eğitimlere başvuruları almaya başlamış bulunuyoruz. Umuyorum ki eğitimler sonrası bu alanda yeni girişimciler iş piyasasına girecek ve yeni işletmeleri Aliağa’ya kazandıracaklar.” ifadelerini kullandı.

ALTO Başkanı Adnan Saka’nın ardından bir konuşma yapan Çalışma ve İş Kurumu Çiğli Hizmet Merkezi Müdürü Bahrettin Hasret de eğitimi tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, kendi işyerini açmak isteyenlere Çalışma ve İş Kurumu olarak eleman desteği sağlanması hususunda yardımcı olabileceklerini hatırlattı. Yapılan konuşmaların ardından “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”ni tamamlayan 73 kursiyere sertifikaları verildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler