131019098
28 Mart 2024, Perşembe

AYHAN ÖĞRETMEN ANISINA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

24 Şubat 2018, Cumartesi 06:01

     


Ödemiş’te, görev yaptığı Anadolu lisesinde, bir öğrencisi tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülen okul müdürü Ayhan Kökmen anısına Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliğiyle kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Ödemiş’te, görev yaptığı Anadolu lisesinde, geçtiğimiz Aralık ayında öğrencisi İ.P. (16) tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülen okul müdürü Ayhan Kökmen’in (47) anısına Aliağa’da kan bağışı etkinliği düzenlendi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür, Sanat, Spor, Bilim, Proje Ekibi ile Türk Kızılayı işbirliğiyle Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, okul müdürleri ile çok sayıda öğretmenin yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, düzenlenen etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, “Ayhan Kökmen öğretmenimizin anısına ilçemiz Kültür, Sanat, Spor, Bilim, Proje Ekibi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyaya katılanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son yıllarda eğitim neferlerine karşı yapılan şiddet olaylarını hep birlikte kınıyoruz. Eğitim ordusu bir ülkenin en önemli değerlerindendir. Onlara hiçbir şekilde, ne sözlü, ne fiili şiddeti kabul etmek mümkün değildir. Hep birlikte bu şiddet olaylarını kınıyoruz. Bundan sonra da ülkemizin hiçbir tarafında bu tür şiddet olaylarına eğitim ordumuzun maruz kalmamasını diliyoruz. Ayrıca merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi. Derse’nin açıklamasının ardından etkinliğe katılan okul idarecileri ve öğretmenler kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldular.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler