131019098
19 Mart 2024, Salı

SORUN YOK DEDİLER AMA…

24 Mart 2018, Cumartesi 07:07

     


PTT Genel Müdürlüğü’nün, PTT Aliağa Şubesi’ndeki aksaklıkların dile getirildiği haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, konuyla ilgili gönderdiği yazılı açıklamaya Aliağalılardan tepkiler yükseldi.

PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat ve Pazarlama Daire Başkanı Gökhan Tuncer imzası ile gazetemize gönderilen yazıda “PTT A.Ş. faaliyet gösterdiği her alanda birbiri ardına atılımlar yaparak bir dünya markası olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlemektedir. Yaygın, kaliteli, yüksek standartlı ve güvenilir hizmetleriyle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı şiar edinen şirketimiz, posta ve kargoları alıcılarına zamanında ulaştırarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede sağlamaya büyük önem vermektedir. PTT A.Ş. vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerdeki kalite ve çeşitliliği daha da artırmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bu çerçevede, Aliağa PTT Merkez Müdürlüğü’nün hemen yanında bitişik vaziyette yer alan işyeri kiralanarak şirketimizce bir dizi düzenleme yapılmıştır. Hâlihazırda devam eden düzenlemelerin de hayata geçirilmesi ile birlikte vatandaşlarımızın PTT hizmetlerinden memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması hedeflenmektedir.” ifadelerine yer verilmişti.

Yazılı açıklamanın yayınlandığı Aliağa Ekspres’te haberi okuyan Aliağalı vatandaşlar ise tepkilerini sosyal medya platformları üzerinden verdi. Vatandaşlar Aliağa’da hizmet veren PTT Aliağa Şubesi’nden kaynaklı yaşadıkları sıkıntıları dile getirdikleri yorumlarda, “PTT çok yavaş, hantal ve asla kargolar kapıya getirilmiyor. Şubeye gidiyorsunuz muhatabınız yok. Mutlaka ulaştırılması gereken evraklar doğrudan muhtara gidiyor. Memurlar suratsız, soru soramıyorsunuz.” dedi.

‘Evde olduğumuz halde kargomuzu teslim etmiyorlar’

Ev adresine teslim edilmesi gereken kargoların kapıya kağıt bırakılmak suretiyle, teslim edilmediğini belirten bir vatandaş ise yaşadığı sıkıntıyı “Ben de memnun değilim. ‘Gün içinde kargonuz gelecek’ diyorlar. Evdeyim, yukarı çıkmadan Apt. kapısına ‘geldik, bulamadık’ diye yazı yapıştırıp gidiyorlar.” diyerek aktardı. Aynı sıkıntıdan muzdarip olduğunu belirten diğer bir vatandaş ise PTT’den kargosu geleceği için evden çıkmadığını ancak kargosunun kendisine teslim edilmediğini, bu sıkıntıyı defalarca yaşadığını söyledi.

Personel yetersizliğine de dikkat çeken vatandaşlar, “PTT görevi tam yapmıyor içerde 50 tane müşteri varken bile bir eleman çalıştırıyorlar. Diğerleri ilgilenmiyor.” şeklinde sıkıntılarını dile getirdi. Bir vatandaşın da engelli rampası olması gerektiğine dikkat çektiği PTT Aliağa Şubesi’nden Aliağalılar daha iyi bir hizmet almak istediklerini ifade etti.

‘Genel Kurul davetiyelerimiz adreslere 47 günde ulaştı’

Ayrıca PTT Genel Müdürlüğü’nün Aliağa’da kongre öncesi ulaştırılması gereken davetiyelerin çöpten çıktığını yalanlaması üzerine Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay “Bu iddiaları yalanlayanları Aliağa Demokrasi Meydanında açık oturuma davet ediyorum. Genel Kurul davetiyelerimiz Aliağa içeresindeki adreslere 47 günde ulaştı. Belgeler mevcut elimizde.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler