131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

23 NİSAN ALİAĞA’DA KUTLANDI

24 Nisan 2015, Cuma 09:51

     


Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.

Aliağa’da '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.00’da Çelenk Korteji'nin Cumhuriyet alanında yerini alması ile başladı. İlçe Milli Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesiyle sona erdi. Kutlamalar Petro-Kimya İlkokulu'nda düzenlenen coşku dolu gösterilerin yer aldığı törenle devam etti.

PETROKİMYA İLKOKULU'NDA COŞKULU TÖREN

Aliağa Petrokimya İlkokulu'nda devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Vekili Raşit Özkan, Aliağa İlçe Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, ''TBMM’nin açılışının 95. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Sevgiye, dostluğa, barışa, kardeşliğe, bilim ve teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza olan sevgi ve güvenini göstermektedir. Tüm dünyaya sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı kutlamaktan kıvanç duyuyoruz. Ülkemizin, milletimizin, dünyanın, insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta bu günü anlamlandıran çocuklarımızı, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ DANS GÖSTERİLERİ

Halk oyunları ve müzik gruplarının gösterilerinin sergilendiği, 23 Nisan ile ilgili şiirlerin okunduğu tören, rengârenk görüntülere sahne oldu. Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan Petro Kimya İlkokulu öğrencilerinden oluşan zeybek halk oyunları ekibinin gösterisi, izleyicilerden büyük alkış alırken, Petkim İlkokulu’ndan Anadolu Ateşi Dans Grubu’nun gösterisi de büyük beğeni topladı. Törende Makedonya’dan gelen misafir öğrencilerin oluşturduğu dans grubunun sergilediği folklorik danslar da yer aldı.

BAYRAM VE ÖDÜL SEVİNCİ BİR ARADA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çocuk Gözüyle 23 Nisan” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Aliağa’daki İlkokul ve Lise öğrencileri arasında şiir, resim ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler, ödül mutluluğu yaşadı. Ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödülleri, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa İlçe Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa Belediye Başkan Vekili Raşit Özkan, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse tarafından verildi. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler