131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

‘BASİT BİR PLAN DEĞİŞİKLİĞİYLE ZEYTİNLİ PARK KURTARILABİLİRDİ’

24 Nisan 2017, Pazartesi 06:32

     


Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, Zeytinli Park’tan geçirilen yol ile ilgili daha once imar tadilatı yapılmaması nedeniyle İzmir büyükşehir Belediyesi ve CHP Aliağa yönetimini sorumlu tutu.

Özellikle son bir buçuk yıldır gündemde olmasına ragmen çözüm üretilmemesini eleştiren Karaçorlu “Aliağa'da Zeytinli Park'ın tamamen yok edilmesinin ve arkeoloji müzesinin hâlâ yok edilme tehdidi altında olmasının sorumluları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin günümüz kent yönetimi ve CHP Aliağa İlçe yönetimleridir. Yıllardır, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve Aliağa CHP ilçe yönetiminin gündeminde olan bu tehlikelere ilişkin hiçbir somut girişimde bulunmamışlar ve yaklaşık bir yıldır duyarlı Aliağalılarca gündeme getirilen bu konulara ilişkin çözüm önerilerinde bulunmamışlardır. Oysa, basit bir plan değişikliğiyle Zeytinli Park'ın içerisinden geçen yol güzergahı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde olduğu için halkın ve planlamanın gereği doğrultusunda doğru yere taşınabilirdi.” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR TAMAMLAYABİLİRDİ

Aliağa Arkeoloji müzesinin tamamlanamamış olmasının da İzmir Büyükşehir belediyesi’nin duyarsızlığına bağlayan Ahmet Tuncay Karaçorlu “Aliağa Arkeoloji Müzesi, duyarlı çevrelerce yıkım tehlikesinden kurtarılmıştı. Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce sorumluluğu üstlenilebilir, küçük eksiklikleri tamamlanarak Aliağa halkının hizmetine açılabilirdi. CHP'li Aliağa Belediyesi’nin önceki dönem kent yönetimince ve bir İtalyan üniversitesi ortaklığıyla başlattığı ve bitirilmesi gereken Arkeoloji Müzesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle tamamlanabilirdi. Aliağamızın gündeminde olan ve yaşanan bu kent sorunlarının bir başka boyutta sorumluları da bu akıl almaz tutumuyla Aliağa halkının bu duyarlı girişimine eşlik etmeyen CHP'li kent yönetim çevreleridir.” dedi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler