131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ÇOCUK YAŞTA EMEKLİ OLDULAR

24 Nisan 2017, Pazartesi 06:29

     


DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu bir günlüğüne çocuklara bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, birçok makam sahibi koltuğu bir günlüğüne çocuklara devrederken, Emekli-Sen’in Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe de geleneğe uydu. Yeşiltepe, bir 23 Nisan geleneği olarak sendika başkanlığı koltuğunu, Yaren ve Elif Kanat (11) kardeşlere teslim etti. Mehmet Saka Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi olan ikiz kardeşler, bir günlüğüne sendika başkanı olmanın heyecanını yaşadılar.

Koltuğunu çocuklara teslim eden Emekli-Sen Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe yaptığı konuşmada, “Cumhuriyeti, cumhuriyet çocuklarına teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Emekli-Sen olarak, cumhuriyetin nasıl kurulduğunu, nasıl mücadele edildiğini biliyoruz. Bunu geleceğe taşıyabilmek için en büyük etken çocuklarımız. Çocuklarımızın cumhuriyete sahip çıkabilmeleri için sadece bu koltuklarda değil, daha ileri, daha yönetebilecekleri yerlere gelmelerini istiyoruz. Çünkü cumhuriyet bize lazım olduğu kadar, ülkeye lazım olduğu kadar, orada yaşayanlara da lazım. Bilhassa gençlere lazım. Günümüzde yaşadığımız ortamı herkes biliyor. Onun için biz de çocuklarımıza cumhuriyetimizi sağlam teslim edelim ki, onlar da kaldığı yerden ilerletsinler. Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetin ilkelerini topluma sağlıklı şekilde sunsunlar.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler