131019098
23 Nisan 2024, Salı

‘KIRMIZILI KADIN’ VODAFONE REKLAMLARINDA

24 Mayıs 2016, Salı 06:49

     


Aliağa’nın “Kırmızılı Kadın”ı, iletişim dünyasının kırmızısı Vodafone’un reklam yüzü oldu.

Aliağa’nın ‘kırmızılı kadın’ı Seçil Adalet Durukan Işık, 2013 yılında katıldığı ve Vodafone sponsorluğunda gerçekleştirilen “Önce Kadın” projesiyle bağlantılı olarak kamera karşısına geçti.

Proje sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmak için bu konuda reklam filmleri hazırlayarak ulusal ve uluslararası televizyon kanallarında yayınlamayı düşünen Vodafone Vakfı yetkilileri, bu kapsamda Işık ile de bir reklam filmi çekti.

Olayın öncesini ve gelişme sürecini Aliağa Ekspres’e anlatan Seçil Adalet Durukan Işık “2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Sorunları Araştırmaları İl Müdürlüğü benim kişisel çalışmalarımla alakalı, ‘Önce Kadın’ projesine davet etmişti. Bizleri temsilen, üç arkadaşımla birlikte, Ankara’da Congresium ATO Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ve 81 ilin temsil edildiği ‘Kadın El Emeği’ sergisine katıldım. Vodafone, bu proje kapsamında aynı yıl bize afişler, kartvizitler, web sitesi ve bununla birlikte sahibinden.com’da kendi ürünlerimizi satış olanağı tanıdılar. Çok güzel ilişkiler kuruldu, halen o zaman kurulan bağlantılarımın çoğunu devam ettiriyorum. Vodafone yetkilileri, yaklaşık bir buçuk ay kadar önce, bu projenin geri dönüşünü almak üzere bir anket yaptıklarını söyleyerek benimle irtibata geçtiler. Ben de sorularını yanıtlayarak projeden elde ettiğim kazanımları ve memnuniyetimi anlattım.” dedi.

Bu görüşmenin ardından reklam çekimi yapmak üzere Vodafone tarafından arandığını ve kendisinin de kabul ettiğini belirten Işık “20 gün kadar sonra Vodafone Vakfı’ndan tekrar aradılar. Vodafone’un tanıtımında kullanmak üzere röportaj ve çekim yapmak istediklerini söylediler. Bu görüşmenin ardından 29 Nisan’da geldiler ve tüm gün boyunca çekim yaptılar. Takılarımla, takı çalışması yaparken, oyalarla, tığ kullanırken, iğneyle işlerken, ilmik ilmik örerken, penseyle sıkarken bütün takılarımı resmederek bana bir hikaye oluşturdular. Bu çekimi 60 saniyelik bir reklam filmi haline getirerek yayınlayacaklarını söylediler.” şeklinde konuştu.

Bu çekimler ile ilgili kendisinden herhangi bir ücret talep edilmediğini, kendisinin de hiçbir şekilde ücret almadığını sözlerine ekleyen Seçil Adalet Durukan Işık “Reklam çalışmasıyla ilgili herhangi bir ücret almadım, hatta bunun için bir de taahhütname imzalayarak bu çalışmanın her türlü kullanım hakkının Vodafone’a ait olduğunu beyan ettim. Çekimler çok güzeldi, heyecanlıydı, inanılmaz bir duyguydu. Ben ilk kez böyle bir çekimin içinde yer aldım. Onların sıcak ortamı benim de çabuk adapte olmamı sağladı. Çok fazla tekrar etmeden çekimleri tamamladık. Ama çok heyecanlıydım. Çekim esnasında benim kırmızıya olan düşkünlüğümü ve Vodafone’un kurumsal rengi ile örtüşmesini farkettiler, aramızda bununla ilgili hoş anekdotlar da geçti.” diyerek duygularını ifade etti.

Vodafone tarafından çekimleri tamamlanan reklam filmi, önümüzdeki günlerde izleyicilerle buluşacak.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler