131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

MHP İLÇE BAŞKANI AYDEMİR: ‘AKBULUT, ÜSLUBU DÜŞÜREREK SİYASET YAPMASIN’

24 Mayıs 2017, Çarşamba 06:59

     


Hafta sonu gerçekleştirilen kongrenin ardından dördüncü kez MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na seçilen Abdurrahim Aydemir, yönetimi ile birlikte mazbatasını aldı. Aydemir, sosyal medyada yayınladığı açıklamalarda Belediye Başkanı Serkan Acar’ı hedef alan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’a da cevap verdi.

Cumartesi günü yapılan 12. Olağan İlçe Kongresi’nde yeniden MHP İlçe Başkanlığı’na seçilen Abdurrahim Aydemir, yeni yönetim ile birlikte İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Aydemir, İlçe Seçim Kurulu’ndaki işlemlerin ardından kongre hakkında değerlendirmede bulundu. Aydemir, “20 Mayıs Cumartesi günü ilçe kongremizi gerçekleştirdik. Delegelerimizin ve partililerimizin desteğini alarak yeniden yönetime seçildik. Kongrede de söylediğimiz gibi bundan sonraki hedefimiz 2019 yerel seçimleri. Bundan sonra partimize kırgın, küskün hiçbir arkadaşımız kalmamalı. Tüm partililerimizi kucaklıyoruz ve yeniden partimizde siyaset yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

‘HEDEFİMİZ 2019 YEREL SEÇİMLERİ’

Önümüzdeki süreçte, parti il kongresi ve büyük kurultayın yapılacağını, ancak MHP Aliağa İlçe Teşkilatı olarak odaklanacakları hedefin 2019 yerel seçimleri olduğunu kaydeden Aydemir, “Bizim Aliağa’da odaklanmamız gereken seçim 2019 yerel seçimleri. Belediye Başkanımız Serkan Acar ve ilçe yönetimimiz ile beraber omuz omuza vererek bu süreci beraber götüreceğiz. Yeni yönetim ilk toplantısını yaptıktan sonra arkadaşlarımız arasında görevlendirme yapacağız. Ben, kongreye katılarak bize destek veren bütün partililerimize, oy veren vermeyen bütün delegelerimize teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Milliyetçi, ülkücü hareketin hedefi, siyaseti bellidir. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünden yana siyaset yapıyoruz. Bütün arkadaşlarımızı partimize beraber siyaset yapmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘MECLİS ÜYELERİ BU ARKADAŞA YARDIMCI OLSUN’

Kongre hakkında yaptığı değerlendirmenin ardından, son günlerde sosyal medyada yayınladığı açıklamalarda Belediye Başkanı Serkan Acar ve yönetimini hedef alan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’a da cevap veren Aydemir, “Yaşar Akbulut sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Kendisini severiz, görüşürüz de. Fakat son zamanlarda belediye ile ilgili, denetleme komisyonunun raporu ile ilgili şık olmayan, gereksiz paylaşımlarda bulunuyor. Sanki harcamalarda çok büyük bir uçurum varmış gibi göstererek, biraz da üslubu düşürerek siyaset yapması hoş değil. Ak Parti’nin kadrolarında çok değerli arkadaşlar var. Meclis üyeleri, özellikle geçmişte ilçe başkanlığı yapmış meclis üyeleri, ticari hayatı çok başarılı olan, hukukçu olan meclis üyeleri var. Benim bu arkadaşımıza tavsiyem; bir açıklama yapacağı zaman bunlarla istişare yapsın. Özellikle bu arkadaşlar ilçe başkanına yardımcı olsunlar.” diye konuştu.

‘BELEDİYEYE, SERKAN ACAR’A TEŞEKKÜR EDİYORDUNUZ’

Söylenecek, açıklanacak birçok şeyin olduğunu, ancak seviyeyi düşürmemek adına bunları açıklamayı doğru bulmadığını ifade eden Abdurrahim Aydemir, “Söylenecek birçok şey var. Yaşar Bey, çaya şekere kadar açıklamada bulunuyor. Yaklaşık 100 bin nüfuslu Aliağa’da yaşıyoruz. Diğer belediyeleri bir araştırsınlar bakalım. Aliağa Belediyesi’ne binlerce insan gelip gidiyor. Söylemek istemiyorum ama mademki bu kadar yükleniyor, bende şunu söyleyeyim kendisine. Demokrasi Meydanı’nda 40 gün boyunca demokrasi nöbeti tutuyoruz diye propaganda yaptılar. Orada yiyip içtikleri nereden geldi. Gece gündüz orada yiyip içtiler, 40 gün boyunca da siyasi propaganda yaptılar. Belediye o zaman iyiydi. Teşekkür ediyordunuz. Milletvekiliniz Kerem Ali Sürekli bizzat Serkan Acar’a teşekkürler, övgüler yağdırdı. Tüm bu masrafları kim karşıladı. Biz de kalkıp illa bunları mı söyleyelim. Buna benzer belediyenin bir sürü etkinliği oluyor. Sosyal etkinlikler, sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri, okulların etkinlikleri oluyor. Bunların hepsi gelip belediyeden yardım istiyorlar. Buralara yardımlar yapılıyor. Serken Acar kalkıp bunları mı anlatsın tek tek. Seviyeyi bu kadar düşürmeye gerek yok. Aliağa’da siyasetin bir seviyesi var. Yaşar Bey de sevdiğimiz bir arkadaşımız. Biraz daha usturuplu olursa iyi olur. Bence bu tartışmalara hiç girmesin.” dedi.

‘HANGİ İLÇE BAŞKANLARI HİZMETLERE ENGEL OLUYOR BİLİYORUZ’

Aliağa halkının yapılan tüm hizmetleri, ayrıca tüm engellemeleri gördüğünü ifade eden MHP İlçe Başkanı Aydemir, “Belediye yönetimi hakkında, yiyip içip de çekip gitmiş gibi bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Ancak Aliağa halkı her şeyi görüyor. 2014’ten bu yana yapılan hizmetleri de çalışmaları da görüyor. Bunun yanı sıra engellemeleri de görüyor. Hangi projelere kimler engel oluyor. Hangi siyasi partinin ilçe başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını arayıp, ‘Şu hizmetleri yapmayın, engel olun’ diyor, hangi siyasi partinin ilçe başkanı hükümet yetkililerini, bakanlıkları arayıp burada yapılacak olan işlere takoz koyuyor, bunların hepsinin bizde bilgisi var. Biz bunları konuşmak istemiyoruz ama günü geldiğinde eğer bizi zorlarsa bunların hepsini kamuoyuna açıklarız. Yaşar Bey sosyal medyadan milletin kafasını bulandıracağına, varsa ellerinde yolsuzlukla ilgili bir belge savcılık orada, versin savcılığa. Savcılıkta hukuki işlemleri başlatsın. Öbür türlü, çamur at izi kalsın siyaseti olmaz. Yaşar Bey bunlara biraz dikkat etsin.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler