131019098
29 Mart 2024, Cuma

AFACANLARIN DÜŞLERİ GERÇEK OLUYOR

24 Haziran 2016, Cuma 06:58

     


Türkiye ve dünyadan üniversite öğrencilerini bir araya getiren Genç Tur, Yeni Şakran'daki Afacan Gençlik Merkezi'nde sosyal ve ekonomik dezavantajlı çocuklara kamp imkanı sağlıyor.

Genç Tur Gençlik Derneği tarafından başlatılan 'Düşlerim Gerçekleşiyor' projesi kapsamında düzenlenen kampta, sosyal ve ekonomik dezavantajlı çocukların kişisel becerilerinin gelişmesine katkı sağlanıyor. Proje kapsamında kampta bir araya gelen 10-14 yaş grubu çocuklar, resim, müzik, dans, drama, yaratıcılık ve felsefe alanlarında atölye çalışmalarına katılıyor. Projeye gönüllü olarak destek veren eğitmenlerin gözetiminde yüzme derslerine de katılan çocuklar, tesisteki basketbol, voleybol , mini futbol sahası, masa tenisi, masa futbolu, satranç gibi spor alanları ve okuma salonlarında da gün boyunca yararlanabiliyorlar.

DOĞAYLA İÇ İÇE EKRANSIZ YAŞAM

Toplumun değişik kesimlerinden çocukların proje kapsamında bir araya gelerek kamp ortamında eğitim ve sosyalleşme imkanı bulduğunu ifade eden Çocuk Kampı Koordinatörü Nevin Başaran Alkan, "Kampların amacı, çocukların ailelerinin dışında birer birey olarak, kendi başlarına yaşamaya hazırlanmaları için bir ortam sağlamak. Televizyon ve internetten uzak oldukları bu doğayla iç içe tesiste çocuklara sorumluluklar veriyor, ekip ruhuyla birlikte yaşama bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. Çocuklar daha küçük yaşta belli bir program dahilinde disipline olurken aynı zamanda eğlenmeyi öğreniyorlar. Belli bir program içinde hem eğlenip hem disiplin olup sorumluluk alıp büyümelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

KAMPTA TÜM ÇOCUKLAR EŞİT

Kamptaki resim, müzik, dans ve fotoğraf atölyelerinde çocukların çeşitli alanlarda becerilerini öne çıkardığını belirten Robert Koleji Topluma Hizmet Uygulamaları Proje Koordinatörü Elif Sönmez ise, Bu projenin özü yaz aylarında tatil yapma ve eğitimlerine ek olarak özel beceri kurslarına gitmeye yetecek ekonomik gücü olmayan çocuklara bu imkanları sağlamak. Gönüllü eğitmen kadromuzla, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu çocuklara burada verimli bir hafta da olsa kaliteli bir zaman dilimi geçirmelerini ve bu sürede öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Hiç bir ayrımın yapılmadığı bu ortamda tüm çocuklar eşit. Onlara farklılıklarımızın birer zenginlik olduğunu anlatıyoruz. Her işin ortaklaşa yapıldığı kampımızda parayla satın alınan hiç bir şey yok. Geri dönüşümün esas alındığı tesiste, çocuklara aynı zamanda doğa bilincini de aşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler