131019098
19 Mart 2024, Salı

AHMET OKTAY’DAN TİS AÇIKLAMASI

24 Haziran 2017, Cumartesi 06:50

     


PETKİM de günlerdir gündemde olan Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması sonucunda Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay fabrika içerisinde gece ve gündüz vardiyası işçilerine açıklamada bulundu.

Bu yılki sözleşme sürecinin diğer TİS görüşmelerinden daha farklı olduğunu ifade eden Ahmet Oktay “Bizler kendi geleceğimize, bu ülkenin, bu şirketin, fabrikaların ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma adına burada hak mücadelemizi ortaya koyduk. Bunu farklı değerlendirenleri bir kez daha şiddetle protesto ediyoruz.” dedi.

Toplu sözleşmenin Yüksek Hakem Kuruluna gitmeyip, kendi iradeleriyle bitmesi için ellerinden geleni, hep beraber ortaya koyduklarını söyleyen Ahmet Oktay, toplu sözleşmenin kendi iradeleriyle bittiğine sevindiklerini belirtti.

14 gün içerisinde Yüksek Hakem Kuruluna götürülen başka bir sözleşme örneği olmadığını söyleyen Oktay “Bu sözleşme TOMA’ların, çevik kuvvetin silahlarının gölgesinin altında imzalanan bir toplu sözleşmedir.” eleştirisinde bulundu.

‘İnançla yolumuza devam etmeliyiz’

TİS’in olumlu sonuçlanması için tüm iş yeri temsilcileri ve şube yönetimi olarak işçiler adına yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Oktay, “Eğer bu toplu sözleşme Yüksek Hakem Kuruluna gitmiş olsaydı kiralık işçi çalıştırılmasını kapsayan 19. madde de ve vardiya primlerinde değişiklik yapılmasından yana endişelerimiz vardı. Bundan sonraki süreçte hepimize düşen sorumluluk, bize yaşatılanlardan ders çıkararak birbirimize daha sıkı kenetlenmemiz, inançla yolumuza devam etmemizdir. Bizim bizden başka dostumuz yok. Çünkü dini, dili, ırkı olmayan sermaye dünyanın her yerinde sermayedir. Amacı da en az maliyetle en çok üretim ve en çok kar elde etmektir.” dedi.

Toplu İş Sözleşmesi boyunca birlikte mücadele ettiği işçileri mücadelelerinden ve direnişlerinden dolayı tebrik eden Oktay “Bugünkü saldırılara nasıl göğsümüzü siper ettiysek bundan sonraki süreçte de bize düşen budur.”

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler