131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞA UCUZ ATLATTI

24 Temmuz 2015, Cuma 10:53

     


Aliağa Gemi söküm Bölgesinde trafodan kopan bir elektrik telininden çıkan kıvılcımlarla başlayan yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. 25 hektarlık otluk ve makilik bir alanda etkili olan yangın LPG, LNG ve akaryakıt dolum tesislerini tehdit etti. İtfaiyenin gayretli çalışmaları ile yangın gece saat 00.30 sularında kontrol altına alınabildi. Kaymakam Bayram Yılmaz, yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Aliağa'da geçtiğimiz gece Saat 22.30 sularında gemi söküm tesisleri bölgesindeki bir trafoda meydana gelen arıza sonucu kopan bir telden çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturması ile çıktığı ifade edilen yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yangının genişlediği alanın etrafında; Tüpraş İzmir Rafinerisi, Ege Gaz LNG Dolum Tesisi, Total, Opet ve Türk Petrol Akaryakıt dolum tesisleri ile Total LPG Dolum tesislerinin bulunması hem tesis yetkililerini, hem de ilçe yetkilileri heyecanlandırdı. Yangına ilk etapta; Büyükşehir Belediyesi ile Orman itfaiye ekipleri ve daha sonra da Tüpraş, Petkim, Gemi söküm tesisleri itfaiyeleri müdahale ettiler. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra çevredeki kuruluşlardan gelen iş makinalı ekipler de yangının yayılmaması için tedbir alıcı çalışmalar yürüttüler. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, olay yerine gelerek itfaiye ve emniyet birimlerinden yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Yılmaz, yangının kontrol altına alınmasından sonra gazetemize çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalar da bulundu.

Diğer yerlerde çıkan yangınlara göre bu yangının yayıldığı alanın çevresindeki tesisiler açısından ayrı bir önem taşıdığını belirten Yılmaz, "Yangının saat 22.30 sularında trafoda meydana gelen bir arıza sonucu kopan kablodan çıktığı bilgisini aldım. Yangına ilk etapta burada bulunan tesislerin itfaiyeleri müdahale ettiler. Daha sonra da orman ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyeleri söndürme çalışmalarına katıldılar. Çevredeki kuruluşlardan gelen iş makineleri de yangının yayılmaması için çalışmalar yürüttüler. Yaklaşık 20-25 hektarlık bir kuru otluk ve makilik alan yanarak zarar gördü. Yangın söndürme sırasında çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Saat 00.30 sularında kontrol altına alındı. Ciddi tesislerin bulunduğu Aliağa'mıza geçmiş olsun" dedi. Kaymakam Yılmaz, küçük ve önemli olarak gördükleri böylesi yangınların çok yoğun yanıcı ve parlayıcı tesislerin bulunduğu Aliağa için bir tecrübe olduğunu da ifade etti.

Yangından gemi söküm bölgesi girişinde yer alan bazı gemi yan sanayicileri de zarar gördü. Yangın söndürme işlemleri tamamlanıncaya kadar, bölgedeki dolum tesislerine gelen tankerler yolda bekletildi. (ŞAHAP AVCI)







 
Son Eklenen Haberler