131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BAL ÜRETİCİLERİ SORUNLARINI KONUŞACAK

24 Temmuz 2015, Cuma 10:58

     


Aliağa’da yaklaşık 4 ay önce kurularak faaliyetlerine başlayan Aliağa Bal Üreticileri Birliği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Birlik 28 Temmuz’da ilçede düzenleyeceği bir toplantı ile bal üreticilerini bir araya getirecek. Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı konuyla ilgili Aliağa Ekspres’e yaptığı açıklamada, Bal Üreticileri Birliğinin 27 Mart 2015 tarihinde, 18 üyenin bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirtti. Birliğin güncel üye sayısının 32 olduğunu ifade eden Karcı; “İlçemizde arıcılık faaliyetleri aktif bir şekilde devam etmektedir. Gelecek yıllarda daha iyi çalışmaların yapılacağını ümit ediyoruz. Bal üretimi açısından oldukça verimli bir yıl geçirmekteyiz” dedi.

“ALİAĞA’DA ÜRETİLEN BALLAR TAMAMEN ORGANİK”

28 Temmuz günü Aliağa Ticaret Odasında, ilçedeki bal üreticilerini ve arıcıları bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenleyeceklerini kaydeden Karcı; “Toplantıya birliğimize üye olan veya olmayan tüm arıcılar katılabilir. Amacımız ilçemizde arıcılığın gelişmesini sağlamak, bal verimini arttırmak, organik balların doğrudan tüketiciye ulaşmasını sağlamak ve bir marka haline gelmektir. Tüketicilerimizin de Aliağa ilçesindeki bal üreticilerinden bal almalarını her zaman tavsiye ederiz. Çünkü Aliağa’da üretim yapan arıcılarımız organik bir şekilde arının topladığı balı direk tüketiciye iletmektelerdir. Yüzde yüz kalitelidir” diye konuştu.

“APİTERAPİ İSTASYONU KURACAĞIZ”

AR-GE çalışmaları yaparak, bal ürünleri, propolis, polen, arı zehiri popülasyon artışlarını gerçekleştireceklerini söyleyen Karcı, bunları gerçekleştirmek için de İlçe Tarım Müdürlüğü, Aliağa Belediyesi ve ilimizdeki üniversitelerle beraber ortak çalışmalar yapacaklarını vurguladı. Aliağa ve bölgesinde apiterapi (Arı ürünlerinin hastalıkların tedavisinde kullanılması) istasyonu kurmayı düşündüklerini de sözlerine ekleyen Bayram Karcı; “ Apiterapi yöntemi, arı kovanlarını belirli bir bölgede oluşturup, bu kovanların içerisine hortum salarak insanların kabinlerde tedavi edilmesidir. Astım ve kanser gibi hastalıkları bulunan vatandaşların tedavisine apiterapi ile yardımcı olacağız. Bunun için gerekli sağlık kurumları ile işbirliği yapıp, projelendirerek halkımıza hizmet vermek istiyoruz. Bu amaçla çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. (VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 







 
Son Eklenen Haberler