131019098
16 Nisan 2024, Salı

GİRİŞİMCİ FİKİRLER ALİAĞA’DA BULUŞUYOR

24 Temmuz 2017, Pazartesi 06:43

     


Aliağa Ticaret Odası, uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile her yıl başarılı iş fikri olan yeni girişimcileri kent ve ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimi tamamlandı. 25 kişinin katılımıyla toplam 4 gün (32) saat süren “Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde; iş kurmak isteyen girişimci adayları, iş fikrinin geliştirilmesi ve iş planı yazma ile etkili bir sunum yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi edindiler. KOSGEB Eğitmeni İlhan Başar tarafından verilen eğitimde kursiyerlere iş kurma ve yürütme konuların da bilgi ve beceriler, bu süreçte başarılı bir işletmeye sahip olmalarını sağlayacak; kendi rol ve sorumluluklarını vurgulamaya yönelik bilgiler verildi.

Aliağa’ya 75 yeni girişimci

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyla ilgili olarak, ilçede girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Girişimcilik eğitimleri kapsamında Mart ayında başlayan eğitim programlarında 3 ayrı eğitimin tamamlandığını belirten Saka, bu eğitimlere 75 girişimci adayının katıldığını belirtti.

‘Ekonomik kalkınmanın temeli girişimciliktir’

Girişimciliğin, ekonomik kalkınma ve gelişmenin temeli olduğunu ifade eden Başkan Saka, İlçemize ve ülkemize yeni markaları kazandırmanın, istihdamı artırmanın ve ihracatı geliştirmenin yolu girişimcilikten geçiyor. ALTO olarak girişimcilerimizin bu iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri noktasında düzenlediğimiz eğitimlerle kendilerine rehberlik ediyoruz. Attıkları ilk adımda yanlarında olduğumuz gibi sonraki her aşamada da destek vermeye hazırız. Girişimci adaylarımız gerek proje aşamasında gerekse de kurmayı planladıkları işlerin araştırma ve geliştirme aşamalarında bizlerle koordine halinde olabilirler. Şimdiye dek çok sayıda mezunumuz kendi işyerlerini açarak ekonomimize katkı vermeye başladı. Bu açılan işyerlerini görmek bizler için de mutluluk verici. Tabi ki hiçbir zaman unutulmaması gereken konu ise bir işletmenin açılmış olması değil, devamlılığının sağlanmasıdır. Bunu sağlamak için de faaliyet gösterilecek sektörün parametrelerine uyumlu olmak gibi birçok konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Oda olarak açılacak işletmelerin devamlılığının olması en büyük dileğimizdir” dedi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler