131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

KAMULAŞTIRMANIN DETAYLARI MUHTARLIKLARDA

24 Ağustos 2016, Çarşamba 06:03

     


Aliağa-Bergama Demiryolu Projesi kapsamında, kamulaştırma yapılacak olan alanlarla ilgili bilgilendirme yapılması amacıyla TCDD 3. Bölge Müdürlüğü tarafından ilgili mahallelerin muhtarlıklarına duyuru yazısı gönderildi.

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, Aliağa-Bergama Demiryolu Projesi kapsamında kamulaştırma yapılacak arazilerle ilgili vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla Aliağa’daki ilgili mahallelerin muhtarlıklarına duyuru yazısı gönderdi. Bölge Müdürü Selim Koçbay imzasıyla gönderilen yazı muhtarlıkların duyuru panolarına asılarak arazileri kamulaştırma kapsamında olan vatandaşların bilgilendirilmeleri sağlanıyor.

Gönderilen yazıda, Aliağa-Bergama Demiryolu Projesi kapsamında, yeni demiryolu güzergahına isabet eden taşınmazların ve üzerindeki yapıların kamulaştırılmasının onaylandığı, söz konusu projenin Aliağa kısmı için kamulaştırma işlemlerinin uygulanmasına karar verildiği, kamulaştırılmasına karar verilen taşınmazlardaki tasarruf yetkisini engelleyen kısıtlayıcıların sahipleri tarafından giderilmesi gerektiği, kamulaştırılmasına karar verilen taşınmazların sahiplerinin güncel iletişim bilgilerini TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerektiği belirtiliyor.

Gönderilen bilgilendirme yazısı, Aliağa merkez mahallelerinden, Siteler, Atatürk, Yeni Mahalle, Kurtuluş, Kültür ve Yalı Mahallesi’nin muhtarlık binalarındaki panolarda yer alıyor. Konu hakkında bilgi veren Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen, kamulaştırma ilgi ilgili bilgi almak ve duyurudaki isimleri görmek isteyen arazi sahiplerinin ilgili muhtarlıklara gelip duyuruyu görebileceğini ifade ederek, bu durumun Aliağa-Bergama Demiryolu Projesi kapsamında son derece önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Şen, proje kapsamında belli bir noktaya gelindiğini ve son durum ile ilgili arsa sahiplerinin bilgilendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler