131019098
19 Mart 2024, Salı

NECMETTİN GİRİTLİOĞLU ALİAĞA’DA ANILDI

24 Ağustos 2017, Perşembe 07:05

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Yapı Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Sn. Necmettin Giritlioğlu'nu katledilişinin 47.Yıl dönümünde düzenledikleri panelle andı.

22 Ağustos 1970 tarihinde öldürülen Yapı Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Sn. Necmettin Giritlioğlu Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri tarafından Petrol-İş binasında düzenlenen panelde anıldı. Panel Necmettin Giritlioğlu’nun konuşmasından da parçalar içeren sine vizyon gösterimi ile başladı. Modaretör Sabahattin Yeşiltepe panele katılanları sendikal mücadelede yitirilenler anısına saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Yeşiltepe, panelistlerin öz geçmişini okuyarak paneli başlattı.

Necmettin Giritlioğlu’ndan Günümüze Sendikalaşma adıyla düzenlenen panelde ilk konuşmayı yapan Bingöl Erdurumlu, Giritlioğlu ile aynı dönemde çalışma yürüttüklerini ve Giritlioğlu’nun yaşamına değindi. Giritlioğlu’nu korkusuz ve kararlı bir sendikacı olarak tanımlayan Erdurumlu, kendisini tanımaktan ve birlikte mücadele etmekten duyduğu kıvancı ifade etti.

Erdurumlu’nun ardından söz alan Salih Karadayı ise Petkim-İş'ten günümüze emek mücadelesinden örnekler verirken Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ise sendikasının kuruluş sürecinden bugüne mücadeleci geleneğini terk etmediğini vurguladı. Disk Eski Genel Sekreteri Mehmet Atay ise hem Necmettin Giritlioğlu'nun sendikal mücadelesinden hem de DİSK’in kuruluşundan günümüze uzanan süreçle ilgili direniş ve mücadele örneklerini anlattı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler