131019098
19 Nisan 2024, Cuma

OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

24 Eylül 2018, Pazartesi 06:36

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından, 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı dolayısıyla okul servis araçları ve taşımalı servis eğitim araçları şoförleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Aliağa’da okul servis araçları ve taşımalı servis eğitim araçları şoförleri için eğitim çalışması düzenlendi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen çalışmadan, Aliağa'daki okullarda eğitim gören öğrencilerin taşımacılığını yapan servis şoförleri faydalandı. Eğitimi Polis Memuru Hüseyin İbiş ve Polis Memuru Cengiz Can verdi. Eğitimde okulların açılması ile birlikte özellikle yerleşim yerleri içerisinde trafik yoğunluğunun artış göstermesiyle birlikte, eğitim öğretim yılı süresince öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında ulaşımlarını sağlamak ve birtakım tedbirlerin alınması amacıyla okul servis araçları şoförlerine yönelik olarak bilgilendirmeler yapıldı.

Kurallarda taviz yok

Toplantıda, Trafik Denetleme Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Cengiz Can ile Hüseyin İbiş, şoförlerin uyması gereken mevzuatları anlatarak, kuralların takipçisi olacaklarını ve öğrenci taşımacılığı alanında başta emniyet kemeri olmak üzere gerekli prosedürlerden taviz vermeyeceklerini söyledi. Eğitim çalışmasına Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Süleyman Aktoprak, oda üyeleri ve çok sayıda okul servis şoförleri katıldı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler