131019098
19 Mart 2024, Salı

BÜYÜKŞEHİR’DEN ALİAĞA’YA ÜCRETSİZ İNTERNET

24 Kasım 2015, Salı 18:04

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde 8 noktada başladığı “WizmirNET” kablosuz internet ağını çevre ilçelere de yaygınlaştırıyor. Kent merkezinde yeni eklenen 6 nokta ve Aliağa’nın da arasında bulunduğu 20 ilçeyle birlikte WizmirNET’in kapsama alanı 34 noktaya çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde 8 noktada hizmete sunduğu kablosuz ve ücretsiz internet ağını kent merkezinde yaygınlaştırmak ve çevre ilçelere götürmek için çalışmalara başladı. Bugüne kadar 35 binin üzerinde kullanıcının kayıt yaptırdığı sistemin kapsamı, 20 ilçe ve kent merkezinde yeni eklenen 6 noktayla daha da genişleyecek. Altyapısı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan “WizmirNET” kablosuz internet ağına bağlanan İzmirliler, çalışmalar tamamlandıktan sonra 34 noktada akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından açık alanda internet keyfini yaşayacak.

420 BİN SAAT KESİNTİSİZ MÜZİK

Haziran ayında hizmete başlayan sisteme bugüne kadar kayıt yaptıran 40 bine yakın İzmirli, yaklaşık 300 bine giriş gerçekleştirdi. Kullanıcılar ayrıca 24 terabayt veri indirirken 2 terebayt veri yüklemesi yaptı. Bu rakam 8 gb kapasiteli yaklaşık 3 bin adet akıllı telefona ya da 3 megabaytlık 8.4 milyon adet mp3 formatlı ses dosyasına denk geliyor. 8.4 milyon adet mp3 dosyası da ortalama 3 dakikadan hesaplandığında 420 bin saat kesintisiz şarkı dinlenebilmesi anlamına geliyor.

DEMOKRASİ MEYDANI’NDA HİZMET VERECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde kablosuz ve ücretsiz internet hizmeti sağladığı Gündoğdu Meydanı, Kültürpark (Fuar), Konak Meydanı, Pasaport, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Tarihi Havagazı Fabrikası, Buca Hasanağa Spor Kompleksi ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne ilave olarak Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Bostanlı Sahil, Çamdibi Atatürk Parkı, İnciraltı Engelliler Merkezi, Bornova Büyükpark ve Halkapınar Metro İstasyonu ile kent merkezindeki “WizmirNET” noktasını 14’e çıkarıyor. “WizmirNET” ayrıca kısa süre sonra Aliağa Demokrasi Meydanı, Bayındır Kanarya Parkı, Bergama Cumhuriyet Meydanı, Beydağ Meydanı, Çeşme Meydanı, Dikili Meydanı, Foça Belediye Meydanı, Güzelbahçe İskele, Karaburun Merkez, Kemalpaşa 8 Eylül Mahallesi Parkı, Kınık Meydanı, Kiraz Parkı, Menderes Milenyum Parkı, Menemen Meydanı, Ödemiş 3 Eylül Tayyare Parkı, Seferihisar Kültür Merkezi ve Meydanı, Selçuk Ahmet Ferahlı Parkı, Tire Havuzlu Park, Torbalı Koruluk Parkı ve Urla Meydanı’nda da hizmet vermeye başlayacak.

WizmirNET kablosuz ağına bağlanan kullanıcılar, kimlik doğrulama sayfasından kayıt olup cep telefonlarına gelen şifreyi girerek internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler